Hvad er den bedste slanketræning?

Er forbrændingen den samme, hvis jeg løber og cykler lige langt med præcis samme intensitet?

Kvinde på spinningcykel er glad

KVINDE PÅ SPINNINGCYKEL Hvad er bedst, hvis du vil slanke dig? Løb eller cykling?

I FORMS træningsekspert Michelle Kristensen svarer

Hvis man laver en direkte sammenligning, forbrænder du mere, når du løber. Her aktiverer du flere muskelgrupper og udsætter dem for en større belastning, mens løb også giver en længere restitutionstid, hvor stofskiftet er øget. I tal forbrænder du ca. 600 kcal i timen under løb og kun 500 kcal, når du cykler med samme grad af anstrengelse.

Men i realiteten er det svært at holde samme intensitet. Under en cykeltur får du nemlig pauser, når det går ned ad bakke, og der er medvind – og det sænker intensiteten i forhold til løb, hvor du jo selv skal arbejde hele tiden.

Alligevel er cykling en rigtig god motionsform, hvis du vil tabe dig. Du kan nemlig holde til at cykle i klart længere tid, så du forbrænder flere kalorier. Samtidig får du ikke de voldsomme stød op gennem kroppen, og du kan bruge cyklen som et aktivt transportmiddel til og fra arbejde.

I øvrigt er løb og cykling rigtig gode at kombinere, da de belaster kroppen forskelligt.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background