Opvarmning før træning

Når du varmer op og strækker ud, forebygger du skader på både led og sener, og du kan f.eks. også løbe både bedre og længere bagefter.

Opvarmning sætter fut i blodcirkulationen, så dine muskler både kan yde mere og reagerer hurtigere fra første skridt. Varm op ved først at gå i 5 minutter, løbe i et og så lave strækøvelserne her på siden.

Bagsiden af låret

Læg det ene ben op på en forhøjning, fx et gelænder, så kun hælen hviler på underlaget. Benet, du står på, er strakt. Læn dig nu forover med strakt ryg hen over det løftede ben, og føl strækket på bagsiden af låret.

Lægmusklen og anklen

Stå op ad fx en mur med det ene ben en skridtlængde foran det andet. Bøj det forreste knæ, og læn dig fremad mod muren. Hold det bageste ben strakt med foden fladt i underlaget. Bliv ved med at læne dig forover, til du mærker et stræk i underbenet.

Lårets forside

Stå på ét ben, og bøj det andet bagud. Tag fat om anklen med hænderne, og træk langsomt foden ind mod bagdelen, til du mærker det spænde på forsiden af låret. Bestræb dig på at holde lårene ved siden af hinanden, og undgå at læne bækkenet fremad.

Bagsiden af overarmen, skulderen og det øverste af ryggen

Hæv den ene arm over hovedet, og buk sammen i albueleddet, så underarmen hænger ned bag hovedet. Hold med den anden arm fast i albueleddet, og træk albuen ned bag hovedet, til du føler et stræk.

Bagdelen, lænden og lårets bagside

Lig udstrakt på ryggen, og løft det ene knæ op foran kroppen. Tag fat om knæet, og træk det bøjede ben så langt op imod hovedet som muligt. Stræk lænden, og hold hovedet i gulvet.