Hvorfor mister jeg pludselig energien?

Jeg er lige kommet hjem fra en halv times løbetur, hvor jeg totalt mistede energien og var nødt til at gå flere gange – selv om jeg er i form til det. Jeg følte mig tung, meget uoplagt og begyndte at få kvalme. Hvad kan det skyldes?

Mangler motivationen? Får et par tips her og hop så glad i skoene igen.

I FORM’s træningsekspert Michelle Kristensen svarer

Mit bud er, at din krop er stresset! Når du stresser, fyldes kroppen med kortisol og sættes derved i alarmberedskab – på samme måde, som hvis du skulle bekæmpe en farlig trussel.

Forsøger du så at presse kroppen yderligere ved at træne, så kvitterer kroppen med trætte ben, kvalme samt ondt i maven, muskler og led.

Træning er jo også en slags stress for kroppen, om end af den sundere slags.

Et typisk tegn er folk der kommer til træning med skuldrene helt oppe under ørerne og går i panik, hvis træningen starter let ud.
For mig er det et tydeligt tegn på, at de er stressede, enten psykisk på grund af et for stort arbejdspres, eller fysisk fordi de træner alt for meget.

Og så hjælper det ikke at tæske dem igennem en hård træning, for kroppen har mere brug for at lave let styrketræning, vejrtrækningsøvelser, strække ud eller gå en rask tur.

Når din krop siger til dig, at den er træt og har brug for hvile, gør du klogest i at lytte – og holde et par dages pause, til du ikke længere er så stresset.

Træn i stedet let, fx ved at dyrke yoga eller meditation. Den rette mængde restitution er nøglen til en sund og velafbalanceret krop.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background