Annonce

5 gode idéer til, hvordan du får nye og inspirerende vandreoplevelser

Er du træt af de samme omgivelser på dine gå- og vandreture? Få tips til nye oplevelser og vandre-arrangementer – som fx 'Vandringsweekenden' til oktober!

Da landet – og fitnesscentrene – lukkede ned på grund af corona, fik danskerne virkelig øjnene op for at vandre i den danske natur. Faktisk viste en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut i 2020, at lange gå- og vandreture hurtigt var blevet en folkesport.

Selvom der er mange gode helbredsmæssige grunde til fortsat at traske løs, kan det dog være svært at blive ved med at holde motivationen oppe, når hverdagen rammer og temperaturen daler – særligt hvis du aldrig fornyer dine ture.

I anledningen af at vi nærmer os det store vandre-arrangement 'Vandringsweekenden' i oktober, får du her fem tips til at skabe spændende, nye oplevelser.

1. Tilmeld dig vandre-arrangementer med andre

Hvis du er træt af at se det samme eller at vandre alene, er det oplagt at tilmelde dig et vandre-arrangement. Ligesom løbere tilmelder sig forskellige løb for at holde sig motiverede, kan du gøre brug af de mange tilbud om fællesvandringer, som findes rundt omkring i landet.

For eksempel afholdes der masser af arrangementer i smukke, danske naturomgivelser – heriblandt Vandringsweekenden, som foregår d. 1.-3. oktober 2021 i Rebild. Her er der 30 forskellige guidede ture arrangeret af RebildPorten igennem eventyrlige skovområder, hvor du selv vælger, om du vil nøjes med at deltage ved en eller flere vandreture. Du kan se programmet til weekenden og tilmelde dig her. Om lørdagen kan du for eksempel opleve et outdoor marked med temaet: outdoor, vandring, lokale smagsoplevelser og friliv.

2. Skift dine omgivelser ud

Hvis du er begyndt at føle, at det er kedeligt at vandre, kan årsagen sagtens være, at du ikke prøver nye omgivelser af. Et miljøskifte kan virkelig gøre en forskel, så du ikke altid ser de samme ting på stierne og ved præcis, hvor langt du er, og hvor langt du har igen. Prøv at udforske nogle helt nye ruter og destinationer – enten ved en by, skov eller sø i nærheden af dig eller tag på en weekendtur langt væk, hvor du får oplevet nye vandrestier og koblet af fra vante rammer.

FOTO: REBILDPORTEN Brug en weekend i vandringens tegn i den smukke, danske natur ved Rebild, Rebild Bakker og Rold skov d. 1. - 3. oktober. Vælg mellem 30 guidede ture med forskellige temaer og længder, så du finder lige den vandretur, der passer til dig.

3. Variér tempoet og omfanget af dine ture

Uanset hvilken træningsform du laver, vil det ofte blive dødssygt, hvis det er for ensformigt. Hvis du altid laver den helt samme træning, kan det faktisk gå hen og give skader, og det er heller ikke nær så effektivt, som hvis du har varierede træningspas. Derfor bør du overveje, hvordan du kan skabe variation i dine gå- og vandreture.

En god idé er at justere på længden eller tempoet af dine ture. Prøv for eksempel at gå en kendt vandretur så hurtigt som muligt for at øge dit tempo og styrke din kondition. Du kan også gå mere på bakker eller at prøve at gå på stranden i stedet for i skoven. Veksl også mellem at vandre med og uden rygsæk, da rygsækken flytter dit balancepunkt.

4. Søg efter vandreture med et twist

Vidste du, at der findes et hav af forskellige vandre-arrangementer med alverdens temaer? Du kan sagtens udfordre dig selv gennem spændende og anderledes guidede vandreture, hvor du kombinerer motion med refleksioner, øvelser eller samtaleemner. Det bliver efterhånden mere og mere populært, da vi på vandreture netop har tiden, roen og omgivelserne til at fordybe os i vores tanker.

RebildPorten tilbyder eksempelvis inspirationsture med guides til dig, der gerne vil:

Mulighederne er mange, og der findes helt sikkert et arrangement, som kan hjælpe dig på vej og give dig en helt unik oplevelse.

FOTO: REBILDPORTEN God fornøjelse med at snøre skoene og komme afsted på din næste, sjove vandretur enten alene eller med andre, du holder af.

5. Investér i nyt gear

Som vi kender det fra så meget andet; nyt grej giver ny motivation. Det er bare mere lokkende at traske afsted, når der står et par lækre vandresko og venter frem for et par udtrådte sneakers. Det kan altså gøre en forskel for din lyst til at tage ud, hvis du får investeret i ordentligt og fedt udstyr – som for eksempel en ny, let rygsæk, de rigtige kompressionsstrømper, et fedt kamera til at tage billeder med på turen eller andet gear, du står og mangler.