Low impact og high impact

Low impact

Især begyndere og folk uden de helt store koordinationsevner vælger et low impact-hold. Den ene fod er hele tiden i gulvet, så belastningen af knæ, fodled og ryg er ikke særlig stor. Det vil derfor være ideelt for dig, der er tvunget til at skåne netop disse udsatte steder.

En typisk time består ud over en god alsidig opvarmning af en gang kredsløbstræning uden hop og løb og med nogle serier, som næsten alle kan finde ud af. Efter en cooldown, som er meget roligt arbejde i et pulsnedsættende tempo, er det blevet tid til en omgang gulvøvelser, oftest for mave og ryg. Seancen rundes af med strækøvelser.

High impact

Alene navnet peger på, at der her er tale om meget høj intensitet. High impact står dog aldrig alene, men er altid blandet med lidt low impact. High impact giver meget konditionstræning, tempoet er højt, og serierne svære og hurtige.

En high/low-time er en effektiv vej til højt kalorieforbrug, der i kombination med sunde kostvaner kan give et flot vægttab. Ved at blande high med low er du i stand til at træne ganske længe og ved relativt høj intensitet, og derfor forbrænder du rigtig mange kalorier. Den særligt intensive high impact træning gør desuden, at dit stofskifte forbliver forhøjet flere timer efter træning. Har du problemer med knæ- og fodled og tendens til dårlig ryg, bør du holde dig fra high impact. Selv med støttebind kan skaderne forværres.