Find de fede mountainbike-ruter

Vil du ud på mountainbiken og opleve skoven, mens og hvor den er allermukkest, så følg vores guide til de fede mountainbike-ruter. God fornøjelse.

Flere og flere kvinder falder for mountainbike. Er du den næste?

  • Drop skovstierne, når du vil cykle i skoven, og brug i stedet de skræddersyede mountainbike­ruter. Ikke alene er de sjovere at køre på, det giver også bedre plads til skovens øvrige gæster, der således får stierne for sig selv. Der er lavet såkaldte singletrack-spor i skovene over hele landet.
  • Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde en oversigt over ruterne i de danske statsskove og et kort, der viser alle ruterne i hele landet. I skoven finder du vej ved hjælp af skilte eller mærker lavet på træerne.
  • Er der ikke en officiel rute i den skov, som du bor i nærheden af, kan der sagtens være en mountainbikerute alligevel. De lokale entusiaster har garanteret lavet et spor. Få en af dem til at vise dig vej. Husk dog at overholde skovens regler.
  • Vær også opmærksom på, at nogle skove håndterer regnskyl bedre end andre. Helt flade skove har det med at blive mere mudrede end skove med mange bakker, hvor mudderet samler sig mere i pytter, man kan køre uden om. Og en skov tæt på stranden, hvor der er sand i undergrunden, bliver hurtigere tør end en skov midt inde i landet med masser af solid muldjord i skovbunden. Spørg eventuelt de erfarne mountainbikere i dit område, hvor det er bedst at tage hen - alt afhængig af årstiden.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background