Find de fede mountainbike-ruter

Vil du ud på mountainbiken og opleve skoven, mens og hvor den er allermukkest, så følg vores guide til de fede mountainbike-ruter. God fornøjelse.

Flere og flere kvinder falder for mountainbike. Er du den næste?

  • Drop skovstierne, når du vil cykle i skoven, og brug i stedet de skræddersyede mountainbike­ruter. Ikke alene er de sjovere at køre på, det giver også bedre plads til skovens øvrige gæster, der således får stierne for sig selv. Der er lavet såkaldte singletrack-spor i skovene over hele landet.
  • Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde en oversigt over ruterne i de danske statsskove og et kort, der viser alle ruterne i hele landet. I skoven finder du vej ved hjælp af skilte eller mærker lavet på træerne.
  • Er der ikke en officiel rute i den skov, som du bor i nærheden af, kan der sagtens være en mountainbikerute alligevel. De lokale entusiaster har garanteret lavet et spor. Få en af dem til at vise dig vej. Husk dog at overholde skovens regler.
  • Vær også opmærksom på, at nogle skove håndterer regnskyl bedre end andre. Helt flade skove har det med at blive mere mudrede end skove med mange bakker, hvor mudderet samler sig mere i pytter, man kan køre uden om. Og en skov tæt på stranden, hvor der er sand i undergrunden, bliver hurtigere tør end en skov midt inde i landet med masser af solid muldjord i skovbunden. Spørg eventuelt de erfarne mountainbikere i dit område, hvor det er bedst at tage hen - alt afhængig af årstiden.