Annonce for Yousee.dk

Derfor kan en telefonsamtale være godt for dit helbred

I dag er det langt mere almindeligt at sende en besked afsted end at ringe en god ven op. Men faktisk kan en telefonsamtale være et sundt indslag i hverdagen - og den behøver ikke være lang.

Kvinde med mobil i hånden

Vi bruger vores telefoner til mange sociale formål. Vi scroller de sociale medier, vi liker, vi kommenterer, og vi sender beskeder afsted. Imidlertid kan det give noget helt andet faktisk at høre din fars, din vens eller din kollegas stemme i røret. Ja, det kan ligefrem være sundt for jer begge.

Snak igennem med et mobilabonnement med fri tale

Et godt mobilabonnement er enormt vigtigt i dag, hvor vi bruger telefonen så meget, som vi gør. Heldigvis kan de bedste mobilabonnementer skræddersys med alt fra streaming af musik og underholdning til fri data, fri tale, roaming og udlandstelefoni.

Det er essentielt, at det mobile netværk er godt og hurtigt, så du nemt kan gå online på telefonen. TDC Nets er 7 år i træk blevet kåret som Danmarks bedste netværk af Teknologisk Institut. Derfor kan du med fordel kigge efter et billigt mobilabonnement hos udbydere, der kobler dig på dette netværk - eksempelvis det populære selskab, YouSee Mobil.

Når du skal skræddersy dit abonnement, kan du med fordel overveje at inkludere taletid eller fri tale. Det kan motivere dig til at “gribe knoglen” lidt oftere, end du ellers ville have gjort. Det er der mange gode grunde til at gøre, hvilket du kan blive meget klogere på lige nedenfor.

Få en dybere kontakt med en telefonsamtale

Hvorfor er det så, at det er sundt at tale i telefon? Jo, først og fremmest opnår du en kontakt, der er noget dybere, end hvis du blot skriver en besked. Du får nogle helt andre nuancer med, når du kan høre personens stemme, og ofte får du en bedre idé om, hvordan han eller hun har det.

Det gør det nemmere at få spurgt ind til de vigtige ting og i det hele taget gøre samtalen vedkommende. På den måde får I dækket en større del af jeres sociale behov, end hvis I skrev nogle beskeder frem og tilbage.

Som du sikkert også har oplevet, risikerer man at misforstå hinanden, når kommunikationen udelukkende foregår over tekst. Det kan skabe unødvendige gnidninger i alt fra parforhold til venskaber og familieforhold.

Tag telefonsamtalen med på gåturen

Du kan med fordel kombinere telefonsamtalen med en god gåtur. Det kan faktisk gøre det nemmere at opnå de eftertragtede 10.000 skridt om dagen. Når man er optaget af samtalen, gør benene arbejdet helt automatisk, og før man ved af det, er der gevinst på skridttælleren.

Det kan også forbedre selve samtalen, at du går en tur samtidig. Hjernen har nemlig rigtig godt af en rask gåtur, og den har mange kreative indfald undervejs. Derfor kan det være en mere inspirerende setting, end hvis du bare sidder hjemme i lænestolen og ringer op.

Du behøver langt fra gå 10.000 tit, før du har glæde af telefonsamtalen. Selv en kort samtale kan være fint. Alene det, at du ringer personen op, sender et signal om, at du prioriterer ham eller hende. Og det er sundt for relationen.