Kan jeg træne min mave flad efter en graviditet?

Jeg har en masse løs hud fra min graviditet. Vil mavetræning kunne fjerne det, eller er jeg nødt til at lægge mig under kniven?

Kan jeg træne min mave flad efter en graviditet?

Når man har været gravid, eller hvis man taber sig voldsomt over en kort periode, når huden ikke at trække sig sammen i et tilsvarende tempo. Så opstår den løse hud, som især mange mødre kender til.

Sådan træner du maven flad efter en graviditet

Du kan til en vis grad træne maven stram igen, fordi du ved træning slipper af med det fedt, maven til dels består af.

Men præcis hvor effektiv træningen bliver for din mave, afhænger af, hvor meget løs hud du har, og om det kun er hud. For der er forskel på mavefedt, som du kan fjerne ved at spise sundt og træne meget, og så løs hud, som ikke har kontakt til vævet.

Sidstnævnte type fedt kan kun fjernes ved hjælp af et kosmetisk indgreb. Så hvis du ligefrem kan tage fat i huden og rykke den væk fra mavens muskler, så vil kun et kirurgisk indgreb fjerne huden.

Men inden du tager dét skridt, vil du nå langt ved at dyrke masser af motion og opretholde en sund livsstil. Hvis du er ikke-ryger, spiser masser af frugt og grønt og undgår sukker og usunde fedtstoffer, har din hud langt lettere ved at trække sig sammen, når du taber dig igen, bl.a. fordi blodtilførslen bliver bedre. Så langt hen ad vejen kan du få en flad mave med en fornuftig kost og den rette træning.