5 usunde ting, Ole Henriksen altid har i sit køkken

I FORM har lavet razzia i Ole Henriksens køkken for at tjekke, om”The Hollywood King of Glowing Skin” nu lever lige så sundt, som han anbefaler os andre. Men se lige, hvad vi fandt …

Hvad laver sunde Ole Henriksen med den flaske vodka? Han har indtil flere i sit køleskab ...

© Karen Lyager Horve

1. Vodka

I lågen på Oles køleskab gemmer sig adskillige flasker med vodka, bl.a. den polske Belvedere og den hollandske Ketel One.

– Når vi taler om at overskride grænser, elsker jeg min vodka, indrømmer Ole og giver sin vodkaflaske et stort smækkys. – Jeg deler den gerne med vennerne, men når jeg skænker et glas til mig selv, bliver den dejligt stærk med en citronskive og lidt is ovenpå.

Oles kærlighed til vodka hænger også sammen med, at han ikke får tømmermænd af det. – Der er ikke noget værre end at få ødelagt hele næste dag, siger han.

2. Puddersukker

Ole Henriksen har gang på gang udråbt sukker som hudens værste fjende. Det nedbryder bindevævet og gør huden sart, irriteret og gammel før tid, siger han. Alligevel har han altid en pose puddersukker i køkkenskabet. Hvorfor?

– Jeg kunne ikke drømme om at spise det, men jeg bruger det til den mest fantastiske sukker-skrubbecreme:

Blend 5 spsk. puddersukker, og bland det med 5 spsk avocadoolie, 1 spsk. stødt muskatnød og 10 dråber æterisk lavendelolie. Så kan du skrubbe gamle hudceller af dit ansigt og blive god som ny.

3. Cola

Da Ole Henriksen var ung og levede det vilde jetsetliv i Jakarta i Indonesien, udgjorde rom og cola en betragtelig del af hans dagskost. Bl.a. derfor havde han massiv aknehud. Når man åbner hans køleskab i dag, ligger der ikke bare én dåse cola, men et helt batteri. Har han fået tilbagefald?

– Nej! Alle disse light-colaer er til vores søde husholderske, der har gjort rent og vasket skjorter for mig og min mand i snart 22 år. Hun synes, hun arbejder bedst på cola, så det er det mindste, vi kan gøre for hende.

4. Champagne

Både små og store flasker ligger på køl i Oles køleskab. Men det er mest til hans gæster. – Især mine kvindelige venner elsker champagne, og der er ikke noget festligere end at sprænge proppen af sådan en flaske og skænke den perlende drik op i smukke glas. Men selv skal jeg bare have en mundfuld. For jeg kan meget bedre lide vodka.

5. Honning

Hvis man ikke vil spise sukker, er honning ikke det mest oplagte at have i sit køkken. Men Ole har en bamseformet beholder fyldt med honning, og vandstanden synker uge for uge.

– Honning spiser jeg altså heller ikke, erklærer han. – Men det indeholder en række vitaminer, mineraler og enzymer, der hæmmer bakterievækst, så jeg bruger den bl.a. til en honning-havregryns-maske, der især er god for sart hud:

Blend 4 spsk fint malede havregryn i en blender eller kaffekværn, og bland dem med 6 spsk. flydende honning og 15 dråber æterisk lavendelolie. Lad den stå i 6 timer i en tætsluttende beholder, før du lægger en maske af den på nyrenset hud. Den giver huden ny fugt og lindrer irritation.

Du kan få flere opskrifter på mad, der giver smukkere hud, i Ole Henriksens nye bog ”Perfekt hud – bliv din egen hudplejeekspert” (People’s Press), der netop er udkommet.

© People's Press