Sådan behandles Impotens

Der kan være mange årsager til impotens - fx hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk, sukkersyge og psykiske problemer.

Heldigvis er der mange veje ud af impotens. Læs blot her.

Naturmedicin

Kinesisk og indisk naturmedicin tilbyder en del urtepræparater, der er kendt for at højne potensen uden bivirkninger. Catuaba bliver i Brasilien kaldt for kærlighedens træ. Her bruger man træets indre bark til elskovsfremmende middel. Herhjemme fås det som potensstyrkende te og kapsler i helsekostbutikker. I lette tilfælde hjælper også koreansk ginseng eller schizandra.

LÆS OGSÅ: Hvad er effekten af ginseng?

Akupunktur

Impotens kan skyldes organiske defekter, svag nyreenergi eller psykiske problemer. I alle tilfælde kan akupunktur være nyttig. Valget af punkter varierer alt efter årsagen til impotensen.

Psykoterapi

Meget tit ligger der psykiske eller følelsesmæssige problemer bag impotens. Og så skal problemernes årsag bearbejdes - fx sammen med en psykolog, sexolog, healer eller kinesiolog.

Medicin

Viagra virker på en række former for impotens. Præparatet tages én time før seksuel aktivitet. Papaverin er et stof, der sprøjtes direkte ind i penis og giver rejsning efter ca. 10 min. Virkningen holder sig i 1-2 timer.

Mekaniske hjælpemidler

En pubesring er en gummiring, der anbringes om roden af penis. Den er god til mænd, som har svært ved at holde rejsningen, idet den holder blodet tilbage i penis og dermed holder den erigeret længere. En vakuumpumpe er en tætsluttende cylinder, hvor der kan skabes undertryk. Den anbringes omkring penis, som så pumpes stiv. Når erektionen er der, sættes en ring omkring penis, så rejsningen kan holdes.

Kirurgi

Man kan få indsat en protese i penis, som kan give en mekanisk rejsning. Proteser bruges som regel først, når andre metoder er mislykkedes.