Hvad sker der i hjernen, når vi har sex?

Jeg har hørt om folk, der besvimer af sex. Andre kan nærmest ikke huske, at de lige har haft sex. Og nogle siger, at sex hjælper på hovedpine. Hvad skyldes disse reaktioner? Se svaret fra eksperten på iform.dk

Ved orgasmen udløses nogle signalstoffer i hjernen. Blandt andet de stoffer, som også er aktive ved forelskelse. Men orgasmen er også en udløsning af energi. Ved denne energiudladning udløses med et slag et hav af disse signalstoffer. Biologisk set er orgasmen en serie rytmiske muskelsammentrækninger, som skaber en intens lystfølelse i kroppen, hvorefter kroppen slapper helt af. I orgasmefasen afkobles den almindelige tankevirksomhed mere eller mindre. Mennesker, der tør give slip på sig selv, oplever ofte, at de helt glemmer tid og sted. I sjældne tilfælde kan det føre til et kortvarigt blackout, hvilket er helt ufarligt. Den pludselige udladning af energi efterfølges ofte af en afspændingstilstand, der sagtens kan lette stress eller hovedpine.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background