Sådan undgår du at proppe dig juleaften

Julemiddagen alene løber hurtigt op i 2000 kalorier, og det er lige så mange kalorier, som en typisk kvinde har brug for – på et helt døgn, vel at mærke.

Sådan forebygger du:

1. Inden du går til bords, lægger du en strategi for, hvilke juleretter, konfekter, kager og drikkevarer du helst vil have.

Nyd så dine favoritter, og hold dig fra dem, der ikke betyder så meget.

2. Drik to glas vand et kvarter før måltidet som mættende bund. Så kan du nyde favoritjulespiserne og alligevel ende med at indtage færre kalorier. Faktisk vinder du omkring 300 kcal.

3. Sørg for, at der også er lækre grønsager på bordet, fx en lækker hjemmelavet rødkålssalat, og tag så en stor portion!

4. Drik ikke alkohol på tom mave. Det stimulerer appetitten, så du overspiser.

5. Spis to store rå gulerødder, en halv times tid før I går til bords.

6. Spis mindre portioner, for julemad smager også godt i små mængder. Jo mere du øser på tallerkenen ad gangen, desto mere spiser du. Læg vægt på kvalitet frem for kvantitet.

7. Hold pauser. Mætheden er mindst 15 minutter forsinket i forhold til fødeindtagelsen. Så læg bestikket fra dig mellem hver mundfuld, og deltag i samtalen. Grin og syng. Drik et glas vand. Så spiser du langsommere og undgår overspisning.

Nødplan – hvis du falder i:

Har du spist for meget, så hjælper det faktisk at bevæge sig lidt og få lidt frisk luft. Spørg familien, om de ikke vil med på en lille gåtur.

Dans kalorierne væk omkring juletræet, selv om du immervæk skal danse 13 timer omkring juletræet for at forbrænde en typisk dansk julemiddag! Det svarer til 4000 gange omkring juletræet, og undervejs har du tid til at synge omkring 275 julesalmer!