Sådan påvirker vejret din sundhed

Vejret kan påvirke både din fysik, dit humør og dit helbred - så tjek vejrudsigten og se, hvordan foråret og sommerens vejr kan påvirke dig.

Kvinde på mark

Det er ikke bare skrøner, når folk siger, at de kan mærke i kroppen, at en storm er på vej. Bio-meterologi er en hel videnskab, der undersøger, hvordan vejr og klima påvirker dig og din krop - det kan nemlig variere meget efter årstiden.

Forår: Vejrskifte og løbende næser I foråret, når vejret skifter meget, udløser det ofte en omgang snotnæse. Det kan skyldes, at hurtige temperatursvingninger svækker immunforsvaret.
Skift mellem tør og fugtig eller kold og varm luft kan desuden påvirke astmaallergikere negativt. Også gigtramte har flere smerter, når vejret skifter i tide og utide.

I takt med, at dagene bliver lysere, bliver vi udsat for skarpt lys i længere tid ad gangen - til glæde for de fleste. Men døjer du med migræne, kan netop lyset få din hovedpine til at dunke for fuld kraft. Også allergikere må kæmpe med ondt i knoppen, men her er det ikke lyset, men de mange pollen, der er synderen.

Sommer: Hovedpine og buldrende blodtryk

Tordenvejr kan være hyppige om sommeren, og de kan udløse hovedpine. For nogle er det skiftet i temperaturen, der er forklaringen. For andre er det den store trykforandring i luften. Det er uklart, hvorfor nogle får hovedpine. Muligvis har tordenvejr indflydelse på trykket i hjernen, eller også kan det påvirke ens evne til at blokere smerte.

Efter et tordenvejr kan dit blodkredsløb blive påvirket. Blodtrykket stiger og påvirker hjertemuskulaturen negativt, ganske enkelt fordi hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blodet rundt i kroppen.