Kvinders sexlyst stiger med alderen

Har din mand lyst til sex oftere end dig? Så bare vent - kvinder får nemlig mere lyst omkring overgangsalderen.

Mænd fremstilles ofte som kvindehungrende, sexfikserede førsteelskere. Men har mænd virkelig et større behov for sex, og ændrer det sig i løbet af livet?

Ja det gør det, skriver illvid.dk.
Som teenagere har mænd som hovedregel en større appetit på sex end kvinder i teenageårene. I den alder topper mændenes sexlyst, hvorefter den langsomt begynder at aftage. Kvindernes sexlyst bliver omvendt større gennem livet og topper først, når de nærmer sig overgangsalderen.

Kvinders sexlyst stiger med alderen

I 40-års-alderen er det ikke ualmindeligt, at kvinder har mere lyst til sex end deres jævnaldrende mandlige partnere. Psykologen David Buss fra University of Texas at Austin i USA fremsatte i 2010 en teori om, at kvindernes sexlyst stiger, i takt med at de får sværere ved at blive gravide og derfor må "arbejde hårdere" for at reproducere sig selv.

En amerikansk undersøgelse fra 2010 konkluderer desuden, at selvom mænd ser markant mere porno og onanerer betydeligt mere end kvinder – samt i nogen grad har flere partnere og flere onenightstands og er mere utro – så får de kun i mindre grad flere sam­lejer ud af det end kvinderne.

Når resultaterne sammenlignes med en tilsvarende undersøgelse fra 1993, viser det sig faktisk, at forskellen mellem mænds og kvinders sexlyst er blevet mindre de sidste 20 år.