Annonce

Lisbeth Østergaard: Sådan får jeg trænet og passet på mig selv under corona

Den seje tv-vært giver svar på, hvordan hun holder sig sund og i form, selvom fitness er lukket – og deler sit allerbedste træningsråd.

For 40-årige Lisbeth Østergaard har corona ikke betydet, at hun har fået mere tid. Snarere tværtimod. Den tidligere radio- og tv-vært har haft travlt med et hav af projekter, som bl.a. at skrive en ny kogebog. Alligevel gør hun sit bedste for at holde kroppen i gang med træning, lange gåture og dyp i havet.

Men hvordan finder man overskud og motivation til at træne, særligt når fitness er lukket? Kom tæt på Oslo Skin Lab-ambassadøren, som deler alt om sin træning under corona og giver sit bedste tip, hvis pandemien kan mærkes på formen eller vægten.

Hvilken træning laver du under corona?

"Jeg var allerede glad for at gå før corona. Jeg har lige gået Amarminoen, og jeg skal forhåbentlig snart vandre på Island. Jeg kan også lide at løfte vægte. Det kan min mand også, så vi hanker op i hinanden og får lavet udendørs træning sammen. Jeg er også blevet glad for at bade. Selvom det ikke er det samme som træning, sætter det gang i kroppen. Løb er jeg til gengæld ringe til. Jeg har aldrig været typen, som sagde: Skal vi lige løbe 10 kilometer? Det kunne være hyggeligt! Øh nej. Det ville jeg ønske."

Hvordan får du energi til at træne i en travl hverdag?

"For mig er det træning, som avler energi. Selvfølgelig er det hårdt, det skal det være. Men det giver mig meget energi at træne, og jeg synes, det er fedt, når jeg kan mærke min krop. Jeg kan selvfølgelig have svingende perioder. Men når man er inde i de gode perioder, er man ikke til at skyde igennem. Kroppen skal holde mig i gang i mange år, så det er vigtigt for mig at passe på den. Jeg træner ikke, fordi jeg skal se ud på en bestemt måde. Jeg gør det for sundhedens skyld."

Lisbeth har fået stor glæde ved at bade. Allerede da corona kom, begyndte hun med en veninde at starte dagen ud kl. 5 med at gå 7-8 kilometer langs Amager Strand og slutte af med en tur i vandet.

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen, så du har mere overskud?

"Kaffe! Dét er vigtigt. Hver morgen drikker både jeg og min mand en “bloggerkaffe”, som vi kalder det, hvor vi har kollagenpulver fra Oslo Skin Lab i. Så er der også noget vigtigt i at få et solidt morgenmåltid med grøntsager og protein. Jeg spiser for eksempel æg og kalkunbacon, skyr med granola, frugt eller grøntsagsstænger. Og så elsker jeg at få et dyp i vandet fra morgenstunden af – det giver mental velvære på øverste etage!"

Hvordan havde du det, da fitnesscentrene lukkede?

"Da mit træningscenter lukkede ned, tænkte jeg bare mega øv, nu bliver det svært for mig! Jeg har rygrad som en regnorm, og det er meget sværere at hanke op i mig selv, når jeg skal ud i en kold have og løfte vægte, end når jeg skal ned i et træningscenter med andre. Det fungerer bedst for mig, når jeg har en aftale med nogen, eller hvis der er en, som fortæller mig, hvad jeg skal gøre. Når jeg lige pludselig selv skal opfinde min træning, er det langt sværere."

Har du et godt tip til andre, som kan mærke nedlukningen på formen eller vægten?

"Jeg ved godt, at det kan være skidehårdt at spise sundt og træne – specielt under corona. Jeg forstår godt, at man hellere spiser en bakke flødeboller, når man keder sig. Men nogle gange er du nødt til at se tingene på den lange bane. Nothing changes, if nothing changes. Du må selv gøre en aktiv indsats, før der sker noget.

Træneren Henrik Duer spurgte engang en klient i et tv-program, som påstod, at hun ikke kunne tabe sig: Hvis jeg gav dig en million for hvert kilo, du tabte, kunne du så tabe dig? Svaret var pludselig JA. Det handler ofte om motivation og om at få hanket op i sig selv."

I 1,5 år har Lisbeth Østergaard taget kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab, som bidrager til at øge hudens elasticitet og udglatte huden, og som er populært blandt mange danske personligheder.

Hvad er dit bedste træningsråd?

"Alt træning er bedre end ingen træning! Hvis du bare tager 20 mavebøjninger, er det bedre end ingen mavebøjninger. Start i det små. Det kan nemlig give et kick, og mere vil oftest have mere, hvis du først har sat dig for at lave en lille smule. Det var det, der skete, da jeg startede med at gå. Først gik jeg nogle kilometer, og pludselig blev jeg bidt af at gå længere. Og husk på, hvor vigtigt det er at investere i kroppen. Din krop skal repræsentere dig resten af dit liv, så tag dig godt af den og spis ordentligt."

Hvorfor tager du kollagenpulver fra Oslo Skin Lab?

"Jeg tør ikke at stoppe. Kollagen er jo oppe i tiden, og de fleste ved nu, at kollagen er dét, der holder din hud spændstig. Det er limen, som sørger for glattere hud med færre og mindre dybe rynker. Det særlige ved Oslo Skin Lab er, at de har studier, som påviser effekten af deres kollagen. Og jeg kan mærke det. Ikke kun omkring øjnene – jeg kan se det på hele kroppen og på mine ben. Min hud er blevet mere ensartet.

Hvis vores naturlige kollagenniveau falder hvert år, og du selv kan tilføje dét indefra og give huden et boost – jamen BE MY GUEST. Og så er det nemt, for det smager ikke af noget som helst. Selv min mand tager det og husker mig på det."

Få 50 % rabat på pulveret, som Lisbeth tager hver morgen

Vil du prøve pulveret, som tilfører kollagen indefra, uden det er besværligt? Lige nu kan du få 50 % rabat på din første pakke af The Solution Beauty Kollagen ved at følge linket her, hvor rabatten er indsat. Rabatten gælder, hvis du bestiller på medlemskab, hvor du automatisk modtager en ny pakke hver 4. uge. Medlemskabet er gratis, og der er ingen binding.

I en pakke får du 28 dagsdoser med bioaktive kollagenpeptider uden smag eller lugt, så de kan blandes op i din morgenmad eller i din kaffe, som Lisbeth Østergaard gør hver morgen.

  Mest læste lige nu
  Motivation til vægttab

  Hvilken alkohol indeholder færrest kalorier?

  Sundhed

  Hvorfor kan jeg ikke kende forskel på højre og venstre?

  Vægttab

  BMI-BEREGNER: Regn ud, om din vægt er normal

  Søvn

  7 effektive tips, der tackler tankemylder

  Styrketræning

  Rygtræning til en stærk og smertefri ryg

  Styrketræningsøvelser

  Få stærke ben med I FORMs julekalender

  Psykologi

  Lær at give slip på bekymringerne

  Kalorieforbrænding

  BEREGN: Hvor mange kalorier har jeg brug for?

  5 km løbeprogram

  PROGRAM: Kom i gang med at løbe 🎧

  Desserter

  Pistaciekugler

  89,9 kcal
  10 minutter
  Mere om Sundhed
  Sundhed

  Genstart din energi

  Sundhed

  3 effektive veje til at få mere energi

  Sundhed

  9 overskuelige tiltag, der gør dig sundere

  Sundhed

  Rygsmerter – få styr på fup og fakta

  Sundhed

  Hvorfor kan jeg ikke kende forskel på højre og venstre?

  Sundhed

  5 fantastiske fordele ved at være høj

  Sundhed

  5 overraskende fordele ved at være lille i højden

  Sundhed

  19 tips til at skrue op for nydelsen i efteråret

  Sundhed

  Forskning: Étbens-test kan afsløre, hvor længe du lever

  Sundhed

  Kickstart dit immunforsvar med denne sunde ugeplan

  Sundhed

  Trænger du til en alkoholfri måned?

  Newsletter background
  I FORM anbefaler
  Superfood

  Tjek vores bedste opskrifter med rødkål

  Forebyggelse

  Derfor er sauna så sundt

  Psykologi

  Test dig selv: Er du optimist eller pessimist?

  Om I FORM

  Let at leve sundt: I FORMs træningsunivers og madplaner hjælper dig

  Forebyggelse

  Skal du være bekymret for nattesved?

  Flad mave

  Mavecamp for begyndere: Følg dette effektive program og se resultater

  Træning

  Få mere energi med denne morgentræning, der strækker og styrker

  Psykologi

  Depressions-test: Er du mere end bare trist?

  Styrketræning

  Nybegynder? Sådan kommer du nemt i gang med styrketræningen

  Styrketræning

  Farvel fedt, hej muskler