Annonce

Fra Michelinmad til streetfood: Spis jer igennem Singapore

Singapore er ikke bare en asiatisk perle med skønne 30 grader i vores vintermåneder, vilde naturoplevelser og storbystemning – det er også et epicenter for gode madoplevelser.

Mens vinteren har sit faste greb om Skandinavien, kan man godt hige noget så eftertragteligt efter højere temperaturer, fine oplevelser med familien, skøn natur og det gode, urbane udeliv med lækre måltider på lune, bararmede aftener. Har du det sådan, så er Singapore værd at besøge. – Især hvis du også er et madøre, som elsker at opleve med smagsløgene. Her er nemlig virkelig noget at komme efter. Vi har samlet vores bedste bud på madoplevelser, man prøve, når man besøger Singapore.

Michelin-stjernet mad til gode priser

Singapore er usædvanlig rigt besat af Michelin-stjerner, og hvad endnu bedre er – de sublime madoplevelser koster ikke nødvendigvis hverken det hele eller halve af en jetjager. Og når nu, vi taler om gourmet og fly, er det værd at nævne, at du kan starte din kulinariske rejse allerede i luften på vej til østaten, når du flyver med Singapore Airlines. Fra København er mange af måltiderne nemlig inspireret af de asiatiske køkken og tilberedt af Gate Gourmet. Når du lander, kan det anbefales at slå vejen forbi følgende steder:

Fransk gastronomi midt i Singapore

Midt i National Gallery Singapore kan du opleve den to-stjernede Michelin-restaurant, Odette. Her mestrer de ikke bare det franske køkken og den udsøgte smag, men også den kunstneriske fremførelse og de æstetiske detaljer. Prøv fx kokkens signaturret, 55’ røget, økologisk æg eller den lækre Brittany Blue Lobster.

National Gallery Singapore. 1 Saint Andrew's Road nr.01-04, Singapore 178957.

8-retters gourmet med udsigt over byen

JAAN er en af Singapores mest populære Michelin-restauranter. Her serveres moderne britiske lækkerier i særklasse, og med en 8-retters imponerende og alsidig aftenmenu akkompagneret med udsigt over byen fra 70.etage, går man ikke skuffet hjem.

Swissôtel The Stamford. 2 Stamford Road Level 70, Singapore 178882.

Michelin-stjernet Soya Sauce Chicken Rice

For tredje år i træk har Hawker Chans Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles bibeholdt deres Michelin-stjerne. Hans ret er blevet berømt verden over og er det mest prisvenlige Michelin-måltid, du finder. Når du alligevel er der, kan retten med stegt svinekød med ris stærkt anbefales. Køerne kan være lange, så værn dig med tålmodighed.

Chinatown Food Complex, 335 Smith Street 02-126, Singapore

Prøv peranakansk gourmet

Når I er i Singapore, er det et must at prøve den første Michelin-stjernede peranakanske restaurant. Peranakansk mad er en sammensmeltning af kinesisk og malaysisk madkultur, og på Candlenut laver de klassisk peranakansk med et ultramoderne og frisk greb, så englene synger.

Block 17A, Dempsey Road Singapore 249676

Streetfood i Singapore-stil

Man har ikke besøgt Singapore, før man har besøgt nogle af byens formidable Hawker centre, som er overdækkede madmarkeder med et hav af forskellige madboder inspireret af alle verdenshjørner og til overordentligt billige penge. Det er umuligt at gå sultne hjem fra sådan et besøg. Prøv for eksempel:

Michelin-nudler med et twist

Alle, der elsker ramen, bør også prøve ramen med et singaporeansk besyv, som man får på A Noodle Story. Prøv de klassiske wanton nudler, men med fx marineret, sous-vide-tilberedt svinemave med blødkogt æg, dumplings og en intens og lækker soyabaseret sauce med fuldt skrald på umamien. En kæmpe smagsoplevelse, som gør både, mave, mund og øjne glad. A Noodle Story er vinder af Michelin Bib Gourmand 2018.

Amoy Street Food Centre, 7 Maxwell Rd nr.01-39, Singapore 069111.

Lokaldelikatesse svøbt i kokosmælk og palmeblade

Det er overhovedet ikke svært at finde italiensk, kinesisk eller japansk-inspireret mad i Singapore. Og det er lækkert. Men når nu I er i Singapore, så snyd ikke jer selv for de lækre lokale specialiteter. I Hawker-centret Adam Road Food Centre er de for eksempel specialister i lokalretten ”nasi lemak” – en sødlig risret på kokosmælk med smag fra aromatiske palmeblade. Retten serveres med et arsenal af sideretter såsom friteret fisk, omelet og ansjoser. Mums! Og så ligger Adam Road Food Centre side om side med den storslåede botaniske have, hvilket ikke gør oplevelsen mindre smuk og eksotisk.

Adam Road Food Centre, 2 Adam Rd, Singapore 289876

Eventyrlig kaffepause

Skal morgenens kaffe og klassiske toast være lidt af en oplevelse, så skal vejen lægges forbi Coffee Break. Her brygges kaffen på traditionel singaporeansk manér i en strømpe, men ellers er der ikke meget traditionelt over denne kaffepause. Her kan kaffen nemlig smage af alt fra saltkaramel til mint med honningdug eller krydret græskar. Og når nu I er ude og kildre smagsløgene, så husk at prøve nogle skiver ”kaya” – en sprød toast, som overrasker med marmelade a la Singapore på æg og kokosnød. Den kan desuden piftes endnu mere op med fx sort sesam med matcha te-pulver.

Amoy Street Food Centre, 7 Maxwell Road nr. 02-78, Singapore 069111

Prisvindende streetfood

Blandt madelskere i Singapore summer den eksalterede snak om Tian Tian Hainanese Chicken Rice, og i sommeren 2018 blev madboden da også hædret med en Michelin Bib Gourmand-pris for sin ekstremt gode traditionelle kylling med aromatiske ris og krydret chilisauce. Ingen fine fornemmelser – bare simpelt og godt. Nyd retten på farvestrålende tallerkener og farvestrålende borde i en madhal, der emmer af stemning og autenticitet.

Maxwell Food Centre. 1 Kadayanallur Street #01-10/11, Singapore 069184.

Singaporeansk snackmad

Singapore har sin helt egen version af tapas eller snackmad i mundrette, små portioner. ”Kueh” hedder den, og i madboden One Kueh at a time har de specialiseret sig i den gamle snack på en ny og spændende måde. Kueh kan spænde det fra søde og dessert-agtige til det krydrede og salte, og der findes varianter til både morgenmad, middagsmad og aftensmad. Snyd ikke dig selv for bodens specialitet, revet majroe med tørrede rejer indpakket i tapioca-ris kogt i kokosmælk.

Berseh Food Centre, 166 Jalan Besar nr. 02-61, Singapore 208877

Vidunderlige vegetarretter

Singapore er ikke bare en grøn storbyoplevelse. Det er også et godt sted at være grøn på madfronten, uanset om du er vegetar eller bare kan fristes til at prøve lækre vegetariske eller veganske retter af:

Sæt tænderne i en saftig, kødfri burger

Tilfredsstil din burger-craving med lidt bedre samvittighed ved at vælge en af VeganBurgs ni forskellige vegetariske burgere. Nup fx en Smokey BBQ Burger med en bøf af svampe, toppet med en lækker barbequesauce, løg, tomat og pickles. Og glem ikke fritterne! VeganBurg er kendt for sine sprøde tangfritter, smækfyldt med smag. Store som små vil elske dem!

VeganBurg, 44 Jalan Eunos, Singapore 419502

Smovs vegansk is

Der er hele 16 forskellige, anderledes og spændende smagsvarianter på iskortet hos Brownice Italian Vegan Ice Cream & Kitchen. De er fremstillet uden mejeriprodukter og æg, men det gør dem bestemt ikke mindre gode. Mæsk dig fx i en kugle med grøn te og en med kokos – eller hvad med en kugle med sort sesam?

Brownice Italian Vegan Ice Cream & Kitchen, 53 East Coast Road, Singapore 428771

Er du fristet af Singapore og alle østatens kulinariske oplevelser, så book et fly og kom afsted! Det er både nemt og bekvemt at rejse til Singapore, og med Singapore Airlines kan du endda udvide dit kulinariske eventyr til også at foregå til og fra destinationen. Det er nemlig flyselskabets målsætning, at et lækkert måltid skal være det lige godt uanset, om du sidder på en Singaporeansk restaurant eller i dit komfortable flysæde højt over jorden. Ombord er der rig mulighed forlækker mad langt over traditionel flystandard, og maden er testet af et smagspanel, så du er sikret optimal smag selv under kabinetryk og høje højder. Flyver du med suits, førsteklasse eller business kan du tilmed bestille din foretrukne gourmetmad til rejsen både til og fra ferien blandt et bredt udvalg af måltider udvalgt af Michelin-kokke med ”Book the Cook”. I Kan flyve direkte fra København til Singapore med det prisvindende flyselskab på bare 12 timer, og fra Oslo og Stockholm med kort mellemlanding.

Kilder: Visitsingapore.com, Singaporeair.com