Sundere i morgen: 5 ting, du kan gøre i dag

Udskyder du konsekvent de sunde vaner? Vi giver dig 5 sunde tricks, du nemt kan tage til dig i dag, og som din krop vil takke dig for allerede i morgen.

Sund madpakke

Med den rette planlægning kan du nemt få en sundere livsstil. Du kan fx forberede din frokost, så du får overblik over dit kalorieindtag.

© iStock

"Jeg begynder at leve sundere fra i morgen!", er en tankegang, som de fleste med størst sandsynlighed kan nikke genkendende til.

Men hvorfor vente til i morgen, når du med en række simple og lettilgængelige råd med garanti kan blive et sundere menneske - allerede fra i dag!

Kodeordet er planlægning. Få styr på disse 5 ting i aften, og din krop vil takke dig for det allerede i morgen.

1. Lav en madpakke

Ikke alene vil du spare penge, men det vil højst sandsynligt også give bonus på kaloriekontoen, fordi du kan styre, hvad du skal spise i morgen.

2. Sæt dit vækkeur til en time tidligere

Det vil give dig tid til at få spist en ordentlig morgenmad hjemmefra, så du slipper for at sluge en croissant i toget på vej til arbejde. Måske du også kan nå at tage cyklen til arbejde?

3. Dosér dine snacks

Uanset om det er nødder eller tørret frugt, der ender i snackskålen hjemme hos dig, er det en god idé at dosere mængden på forhånd, så du ikke ender med at køre hele skålen ned, inden du overhovedet har sat dig til rette i sofaen.

4. Nyd din mad

Sænk farten, når du spiser. Det vil give dig en bedre mæthedsfornemmelse, fordi ’jeg-er-mæt-hormonerne’ udløses hurtigere, når du spiser langsomt.

5. Drik et glas vand

En velhydreret krop er en glad krop. Vidste du i øvrigt, at tørst nogle gange kan føles som sult? Tænk over det næste gang, du føler trang til at spise.