Så meget betyder dit første job for dit helbred

Hvor tilfreds du er med dit job i 20'erne, kan have konsekvenser for dit fremtidige helbred, viser studier.

Kvinde sidder med kollegaer

Dit første job påvirker dit helbred

© iStock

De fleste kender det. Man er ung, uerfaren og står med sit første job. Så nu gælder det om at vise sit værd og knokle for at skabe de bedste muligheder for sig selv.
Inden du knokler derudaf i din forhippelse på at skabe en karriere, er det af helbredsmæssige årsager afgørende, at du i det hele taget er glad for dit job. Studier viser nemlig, at hvis du er utilfreds med dit job i 20’erne, kan det have helbredsmæssige konsekvenser i 40’erne.

Ikke kun mentale konsekvenser

En undersøgelsen fra Ohio State University har undersøgt over 6000 personer i 20'erne og 30'erne, og kategoriseret dem efter, hvor tilfredse, de var med deres nuværende job.
Testpersonernes helbred blev efterfølgende fulgt op til 40'erne, og resultaterne viste en sammenhæng mellem at have været utilfreds med sit job i 20'erne og senere at have døjet med søvnproblemer, fysiske problemer som rygsmerter, oftere forkølelse samt andre mentale faktorer.
Det, som oftest gjorde, at personerne følte sig utilfredse med deres job, var bl.a. faktorer som dårlige kollegiale sammenhold, manglende selvstændighed og manglende udfordringer på arbejdspladsen.

Er jeg tilfreds nok?

Nu sidder du måske, og er bekymret for, om du er tilfreds nok med dit job, fordi du i forrige uge havde lyst til en pjækkedag fra arbejdet. Her skal du nok tage det med ro. Men oplever du over en længere periode at være ked af dit job, bør du ifølge denne undersøgelse tage din jobmæssige situation op til overvejelse.

Kilde: shape.com