Annonce

6 overraskende bakteriefælder i din hverdag

Du er sikkert opmærksom på bakterier, når du er i udlandet eller rejser med offentlig transport. Men faktisk glemmer vi ofte nogle af de mest almindelig ting, som vi rører ved hver eneste dag. Hvor mange af dem kender du?

De fleste bakterier er gode, men der findes også få bakterier og vira, der gør os forkølede eller på anden måde syge. De gemmer sig ofte steder, hvor der er mange mennesker, der rører ved ting.

Vi har samlet seks overraskende bakteriefælder, som vi ofte glemmer i hverdagen – samt et par simple tricks til, hvad du skal gøre for at undgå at blive syg af dem.

Sådan undgår du at blive syg af bakteriefælderne

Generelt kan man sige, at jo flere mennesker der er, jo flere bakterier er der – og dermed også større risiko for at du går hen og bliver syg. Men der er ingen grund til at være nervøs for bakterierne, for der skal faktisk meget lidt til for at undgå mange af dem, forklarer biolog hos hygiejnevirksomheden Initial Maria Brix Balle.

”Vi skal alle generelt sørge for at blive bedre til håndhygiejnen, så vi ikke spreder bakterierne. Det kan vi gøre ved at inkorporere en daglig hygiejne med både håndvask og desinfektion de steder, hvor bakterierne er,” forklarer hun.

Det betyder, at du skal huske at vaske eller desinficere dine hænder, inden du fx går ind og ud af kantinen og mødelokalet, og inden du bruger kaffemaskinen – som er nogle af de klassiske bakteriefælder på jobbet.

”Vi skal samtidig sørge for, at det er nemt og tilgængeligt at finde håndsprit de steder, hvor der ikke er en håndvask, så det bliver en naturlig del af hverdagen at desinficere hænderne,” siger Maria Brix Balle.

1. Salatbestikket i kantinen

Har du tænkt på, hvor mange hænder, der rører ved det samme salatbestik i løbet af en frokostpause? Og det er måske ikke alle, der husker at bruge hånddesinfektionen inden, eller også er der måske slet ikke håndsprit ved kantinen. Så selvom du har sprittet hænderne inden din frokost, kan det være en god idé at tage en ekstra runde, inden du spiser.

2. Håndvægtene i træningscentret

Kombinationen af sved og mennesker er en sand fest for bakterierne. Selvom mange er gode til at desinficere træningsmaskinerne efter brug, er det ikke sikkert, at de tager håndvægtene og skiverne med i samme omgang.

© iStock

3. Ketchup og soyaflaskerne på restauranterne

Skal du lige have lidt mere ketchup på dine fritter? Du er ikke den eneste. Der er rigtig mange mennesker, der rører ved ketchuppen, både før og under maden. Og meget få restauranter gør ketchupbøtten eller soyaflasken ren hver dag, hvis den ikke er synlig beskidt.

4. Kaffemaskinen på dit arbejde

Kafferummet er et af de steder, som de fleste besøger mindst en gang på en arbejdsdag. Der er derfor mange forskellige mennesker, der hver dag rører ved kaffen, maskinen og mælken. I kombination med det varme vand fra maskinen, giver det gode betingelser for bakterierne.

5. Indersiden af handskerne

Hvis du ikke lige har vasket dine handsker, er det nok en god ide at gøre det snart. En undersøgelse fra Initial viser nemlig, at handskerne var overraskende beskidte, særligt på indersiden, hvor bakterierne har en fest i de lune vanter. Værst står det til med polyesterhandsker, mens uldhandskerne klarer sig bedst.

6. Mobiltelefonen

Der samler sig rigtig mange bakterier på vores mobiltelefoner, som vi jo efterhånden har med os overalt. Faktisk er vores tro følgesvend i gennemsnit intet mindre end 6,5 gange mere beskidt end et gennemsnitligt toiletbræt – det viser en undersøgelse fra Initial. Selv om de fleste bakterier på vores telefoner kommer fra os selv, kan vi blive smittet med sygdom og være med til at sprede bakterier til andre overflader, som vores hænder kommer i berøring med.

Bedre hygiejne med Initial

Den danske virksomhed Initial er eksperter i hygiejne, og deres smarte produkter til både virksomheder og private gør det lettere for dig at undgå bakteriefælderne i hverdagen.

Læs mere om god hygiejne på Initial.dk

Du kan også kontakte Initial på 70 11 33 10 eller følge med på Facebook her.

© Initial

God håndhygiejne er afgørende for at undgå spredning af bakterier – både derhjemme og på arbejdet. Så husk at vaske hænder efter toiletbesøg og vær gavmild med håndspritten. En touchfree dispenser med håndsprit er derfor en god løsning til de ekstra udsatte steder i løbet af hverdagen.

© Initial