Annonce

7 idéer til en aktiv efterårsferie i Nordvestkystens vilde natur

Kanotur, surferferie eller smukke vandreoplevelser? Bliv inspireret af seje aktiviteter ved flotte natursteder, som får pulsen (og humøret) i top.

Efter en sommer, hvor vi blev bekræftede i, hvor fantastisk der var i Danmark, glæder vi os allerede til næste gang, vi kan komme afsted og udforske endnu mere. Og findes der noget federe end at kombinere sin ferie med sjove og anderledes aktiviteter, som får gang i kroppen?

I samarbejde med Destination Nordvestkysten og kampagnen 'Meget mere end bare Danmark', guider vi til syv aktive oplevelser, som du kan kombinere med smukke naturperler gemt lige her i landet – nemlig ved Nordvestkysten.

1. Hop med på surf- og SUP-bølgen

Surf og SUP-bølgen har for alvor taget fart, og det er ikke uden grund. Det er for alle, som elsker at bruge og udfordre sin krop og balanceevne, og som elsker at bruge tid på vandet.

Heldigvis er Nordvestkysten fyldt med supergode surfsteder og har faktisk et af Europas bedste surfspots; Cold Hawaii. På den lange strækning ved Thy finder du hele 31 surfspots, og der udbydes et hav af surfcamps, som du kan hoppe på alene, med venner eller din familie. Der er også gode muligheder for at surfe længere nordpå – nemlig i Løkken, som særligt egner sig til børn og begyndere.

SUP og Surfing – Klitmøller

2. Mountainbike gennem vild natur

Mountainbike er en perfekt måde at udforske nye områder og flot natur på, samtidig med du får trænet stængerne, forbrændt hundredevis af kalorier og masser af frisk luft.

Langs Nordvestkysten finder du godt terræn til MTB ryttere, hvor der er en række spændende spor at vælge imellem alt efter niveau og teknik. En af de mest populære er ruten ved Svinkløv-Slettestrand, som har en stærkt optegnet MTB-rute på 21 km, hvor du også kan få teknik-kurser, guidede ture, Aftertrail og ture til børn. Søger du ekstra udfordring er der spor i Tornby Klitplantage (syd for Hirtshals) med drops, sandgrave og hurtige stigninger, der er teknisk udfordrende for selv de mest garvede MTB-ryttere.

3. Oplev smukke vandreture

På en vandretur kommer du helt tæt på naturen, og du kan gå i lige så mange timer, du har lyst til. Der findes heldigvis et hav af skønne steder langs Nordvestkysten, som kan danne rammen for dine kommende vandreoplevelser.

Her finder du blandt andet Danmarks største Vildmark, Nationalpark Thy, som har et uspoleret naturområde på i alt 244 km2, hvor du kan vandre mellem ødemarker og se ud over Nordsøen. Du kan også opleve Fosdalen og Svinklovene ved Svinkløv, som er en del af Danmarks Naturkanon og dermed udvalgt som et af de 15 smukkeste natursteder i Danmark. Længere mod syd ved Thorsminde finder du Husby Klitpantage, som rummer en 15 kilometer smuk naturrute, der samtidig er en del af Geopark Vestjylland.

Bulbjerg

4. Kom på kano eller kajak-tur

Findes der noget mere idyllisk end en tur i kano med én, du holder af? En kanotur er en helt unik måde at opleve vandet og naturen på – og så får du ovenikøbet trænet armene, mens du nyder udsigten. Er du til mere fysisk udfordrende aktiviteter, er en flot kajak-tur et oplagt alternativ.

I Danmark kan du smutte forbi Storå gennem Holstebro, hvor du i kano kommer gennem vestjysk natur og oplever landskab og dyreliv helt tæt på. Flere steder kan der lejes kano- og kajakudstyr, hvis du ikke medbringer selv. Hvis du skal leje kajakudstyr, kan du for eksempel tage forbi Handbjerg Marina tæt på Holstebro. I Jammerbugten kan du sejle gennem Ryå, som er Vendsyssels længste vandløb. Du kan også nyde den fredfyldte og smukke natur imellem Tversted og Hirtshals i nord, hvor du på den næsten 50 km lange Uggerby Å har gode muligheder for primitiv overnatning.

5. Mærk vinden på en Puch Maxi

En meget anderledes og sjov aktivitet, du måske ikke før har overvejet, er en old school tur på Puch Maxi. Selvom det måske ikke får pulsen helt i top, kan du sagtens få et lille adrenalin-kick af at suse rundt i gaderne – og så er du garanteret masser af frisk luft.

På Nordvestkysten har du netop muligheden for at booke en guidet tur på en lejet Puch Maxi, hvor du med bundgas og en grøn mælkekasse bagpå oplever attraktioner og natur helt tæt på. Du kan helt selv skræddersy din tur, hvor du eksempelvis kan svinge forbi en sælsafari.

6. Kom på guidede aktivitetsture

Vil du gerne ud og opleve smuk natur uden at skulle bekymre dig om at fare vild, eller hvordan du kommer frem og tilbage, findes der en masse guidede tur ved Nordvestkysten, som kombinerer den flotte natur med sjove aktiviteter.

Du kan for eksempel tage på ture i Løkken, hvor du selv kan vælge mellem blandt andet Vestkyst/SunSet safari til Rubjerg Knude, snorkling, ravsafari eller skattejagt. Du kan også komme på populære outdoor-ture til Nationalpark Thy med otte-ti kilometers vandreruter, som afsluttes med mad over bål. Eller hvad med en skræddersyet fire dages cykelferie omkring Bovbjerg Klint, Thyborøn og Klitmøller?

Vestkyst Safari – Rubjerg Knude

7. Spring i havbad og slut af i sauna

Du kan snildt tage dig en dukkert i Vesterhavet, hvis du enten har brug for at blive kølet ned eller få dig et koldt gys – alt afhængigt af hvornår på året, du tager afsted. Hvis musklerne i kroppen er ømme efter en masse aktivitet, kan du også benytte saunaer langs Nordvestkysten til at komme helt ned i gear og slappe af.

Du kan for eksempel finde saunaer ved stranden i Løkken og Klitmøller, eller du kan besøge havbadet i Nr. Vorupør.

Du kan læse meget mere om konceptet 'Bare ude vestpå' lige her for at se, hvad Nordvestkysten ellers har at byde på. Du kan også blive klogere på de mange aktiviteter i området ved at klikke her.

Vi bør netop blive ved med at udforske, opleve og støtte op om danske perler i en tid, hvor vi har muligheden. Det er jo oplagt med en efterårsferie, som nærmer sig.