200
g
kål: hvidkål, spidskål, savoykål eller kinakål
100
g
løg
200
g
rød peberfrugt
2
stængel bladselleri
20
g
ingefærrod
200
g
friske afkernede tomater eller hakkede dåsetomater (der gør suppen mere tomatsuppe-agtig!)
2
tsk.
ekstra jomfruolivenolie
2
tsk.
koldpresset rapsolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
30
g
parmesanost
Sådan gør du
Skær kålen semifint, løgene i meget fine både, peberfrugten i små stave samt bladselleri og ingefær i bittesmå tern. Kom alle urterne i en gryde med ½ liter vand og ½ tsk. salt.
Kog suppen op, og lad den simre i 5 minutter.
Skær tomaterne, og fjern kernerne, så det er tomatkød med skind – eller vælg dåse- tomaterne. Kom dem i suppen, og varm godt igennem.
Kom de to slags olie i, og smag til med salt og peber.
Riv parmesanosten meget fint, og rør den i suppen.
Skal du bruge suppen to-go, så tag osten med i en lille bøtte, og put den først i suppen, når du skal spise den.