Pizza-pandekager med frugttopping
2 personer
Hindbær-chia-marmelade:
2 dl hindbær, frost er fint, men giv dem et hurtigt opkog
½ tsk. vaniljepulver
½ dl vand
2 spsk. chiafrø
1 spsk. akaciehonning
Pandekagedej:
2 æg
1 dl mælk
2 spsk. skyr
1 spsk. akaciehonning
2 tsk. chiafrø
1½ dl boghvedemel
½ tsk. vaniljepulver
1/3 tsk. kanel
1 knivspids salt
1/3 tsk. bagepulver
1/3 tsk. natron
Toppings:
1 kiwi
½ banan
1 figen
½ dl blåbær
½ passionsfrugt
1 spsk. raw kokoschips
Sådan laver du pizza-pandekager
- Mos hindbær i en skål, tilsæt de øvrige marmeladeingredienser, og rør sammen.
- Stil det på køl i en times tid, så chiafrøene kan suge væsken til sig.
- Pisk alle pandekageingredienserne sammen i en skål, til du har en jævn dej.
- Lad dejen hvile i 5-10 minutter.
- Opvarm en pande, og hæld en klat dej på panden.
- Steg pandekagen, indtil den begynder at boble let og er gylden på undersiden.
- Vend den, og giv den et ekstra minuts tid.
- Gentag, indtil du har brugt al dejen.
- Servér pandekagerne med marmeladen og dine favorittoppings, fx kiwi, banan, figen, blåbær, passionsfrugt og kokoschips.
Tip
Lav gerne en større portion af marmeladen, og brug den fx på brød. Skal opbevares på køl.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 581 kcal
Protein: 19,5 g
Fedt: 15,1 g
Kulhydrat: 98,4 g
Kostfibre: 13,8 g
Se alle vores opskrifter på lækre sunde pandekager her