Pizza-pandkager
© wichmann+bendtsen

Pizza-pandekager med frugttopping

Det bedste fra to verdener... Og så er det tilmed sundt!

10. februar 2017 af Signe Leth

Pizza-pandekager med frugttopping

2 personer

Hindbær-chia-marmelade:

2 dl hindbær, frost er fint, men giv dem et hurtigt opkog

½ tsk. vaniljepulver

½ dl vand

2 spsk. chiafrø

1 spsk. akaciehonning


Pandekagedej:

2 æg

1 dl mælk

2 spsk. skyr

1 spsk. akaciehonning

2 tsk. chiafrø

1½ dl boghvedemel

½ tsk. vaniljepulver

1/3 tsk. kanel

1 knivspids salt

1/3 tsk. bagepulver

1/3 tsk. natron


Toppings:

1 kiwi

½ banan

1 figen

½ dl blåbær

½ passionsfrugt

1 spsk. raw kokoschips

Sådan laver du pizza-pandekager

  • Mos hindbær i en skål, tilsæt de øvrige marmeladeingredienser, og rør sammen. 
  • Stil det på køl i en times tid, så chia­frøene kan suge væsken til sig.
  • Pisk alle pandekageingre­dienserne sammen i en skål, til du har en jævn dej. 
  • Lad dejen hvile i 5-10 minutter.
  • Opvarm en pande, og hæld en klat dej på panden. 
  • Steg pande­kagen, indtil den begynder at boble let og er gylden på undersiden. 
  • Vend den, og giv den et ekstra minuts tid. 
  • Gentag, indtil du har brugt al dejen.
  • Servér pandekagerne med marmeladen og dine favorittoppings, fx kiwi, banan, figen, blåbær, passionsfrugt og kokoschips.

Tip

Lav gerne en større portion af marmeladen, og brug den fx på brød. Skal opbevares på køl. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 581 kcal
Protein: 19,5 g
Fedt: 15,1 g
Kulhydrat: 98,4 g
Kostfibre: 13,8 g

Se alle vores opskrifter på lækre sunde pandekager her


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler