Pizza-pandekager med frugttopping

40 minutter
581 kcal

Det bedste fra to verdener... Og så er det tilmed sundt!

Pizza-pandkager

Pizza-pandekager med frugttopping

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Hindbær-chia-marmelade

  • 2 dl hindbær, frost er fint, men giv dem et hurtigt opkog
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ dl vand
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. akaciehonning

Pandekagedej

  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. skyr
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 tsk. chiafrø
  • 1½ dl boghvedemel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ⅓ tsk. kanel
  • 1 nip salt
  • ⅓ tsk. bagepulver
  • ⅓ tsk. natron

Toppings

  • 1 kiwi
  • ½ banan
  • 1 figen
  • ½ dl blåbær
  • ½ passionsfrugt
  • 1 spsk. raw kokoschips

Sådan laver du pizza-pandekager

  • Mos hindbær i en skål, tilsæt de øvrige marmeladeingredienser, og rør sammen.

  • Stil det på køl i en times tid, så chia­frøene kan suge væsken til sig.

  • Pisk alle pandekageingre­dienserne sammen i en skål, til du har en jævn dej.

  • Lad dejen hvile i 5-10 minutter.

  • Opvarm en pande, og hæld en klat dej på panden.

  • Steg pande­kagen, indtil den begynder at boble let og er gylden på undersiden.

  • Vend den, og giv den et ekstra minuts tid.

  • Gentag, indtil du har brugt al dejen.

  • Servér pandekagerne med marmeladen og dine favorittoppings, fx kiwi, banan, figen, blåbær, passionsfrugt og kokoschips.

TIP: Lav gerne en større portion af marmeladen, og brug den fx på brød. Skal opbevares på køl.