Citronkage med blå birkes

30 minutter
265,2 kcal

Saftig og knasende citronkage med blå birkes og citrusfrosting. Perfekt til eftermiddagskaffen!

Tank op med vintervitaminer.

Citronkage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl olivenolie
  • ¼ tsk. stevia (pulver)
  • ½ spsk. agavesirup
  • ¼ knivspids salt
  • Saft og skal fra 2 økocitroner
  • ¾ æg - del i hvider og blommer
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 24 g mandler
  • 10 g fuldkornsrismel
  • 10 g blå birkes

Citrusfrosting

  • ½ dl skyr
  • ½ store spsk. mascarpone
  • ¼ knivspids stevia (pulver)
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • Skal fra ½ økocitron

Pynt

  • ¼ økocitron i skiver til pynt

Sådan laver du citronkage

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
  • Bland æggeblommer, krydderier, bagepulver, birkes og de hakkede mandler.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i mandelblandingen.
  • Si rismelet i, og vend det rundt.
  • Kom dejen i en lille rund springform, og bag den ved 200 grader i 15-20 min.
  • Lad kagen køle af.
  • Rør frostingen sammen, og smag til med stevia.
  • Pynt med helt tynde citronskiver.

Læs mere om sunde kager.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background