Citronkage med blå birkes

30 minutter
265,2 kcal

Saftig og knasende citronkage med blå birkes og citrusfrosting. Perfekt til eftermiddagskaffen!

Tank op med vintervitaminer.

Citronkage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl olivenolie
  • ¼ tsk. stevia (pulver)
  • ½ spsk. agavesirup
  • ¼ knivspids salt
  • Saft og skal fra 2 økocitroner
  • ¾ æg - del i hvider og blommer
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 24 g mandler
  • 10 g fuldkornsrismel
  • 10 g blå birkes

Citrusfrosting

  • ½ dl skyr
  • ½ store spsk. mascarpone
  • ¼ knivspids stevia (pulver)
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • Skal fra ½ økocitron

Pynt

  • ¼ økocitron i skiver til pynt

Sådan laver du citronkage

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
  • Bland æggeblommer, krydderier, bagepulver, birkes og de hakkede mandler.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i mandelblandingen.
  • Si rismelet i, og vend det rundt.
  • Kom dejen i en lille rund springform, og bag den ved 200 grader i 15-20 min.
  • Lad kagen køle af.
  • Rør frostingen sammen, og smag til med stevia.
  • Pynt med helt tynde citronskiver.

Læs mere om sunde kager.