Tank op med vintervitaminer.

Citronkage med blå birkes

Saftig og knasende citronkage med blå birkes og citrusfrosting. Perfekt til eftermiddagskaffen!

Citronkage

10 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 dl olivenolie

½ tsk. stevia (pulver)

2 spsk. agavesirup

1 knivspids salt

Saft og skal fra 2 økocitroner

4 æg - del i hvider og blommer

½ tsk. vaniljepulver

½ tsk. bagepulver

120 g mandler

50 g fuldkornsrismel

50 g blå birkes

Citrusfrosting

2 dl skyr

2 store spsk. mascarpone

1 knivspids stevia (pulver)

½ tsk. vaniljepulver

Skal fra ½ økocitron

Pynt

1 økocitron i skiver til pynt

Sådan laver du citronkage

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
  • Bland æggeblommer, krydderier, bagepulver, birkes og de hakkede mandler.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i mandelblandingen.
  • Si rismelet i, og vend det rundt.
  • Kom dejen i en lille rund springform, og bag den ved 200 grader i 15-20 min.
  • Lad kagen køle af.
  • Rør frostingen sammen, og smag til med stevia.
  • Pynt med helt tynde citronskiver.


næringsindhold pr. person

Energi: 265,2 kcal

Protein: 9,5 g

Fedt: 20,4 g

Kulhydrat: 11,6 g

Kostfibre: 2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: