Tank op med vintervitaminer.

Citronkage med blå birkes

Saftig og knasende citronkage med blå birkes og citrusfrosting. Perfekt til eftermiddagskaffen!

17. februar 2015 af Michelle Kristensen

Citronkage

10 personer

1 dl olivenolie
½ tsk. stevia (pulver)
2 spsk. agavesirup
1 knivspids salt
Saft og skal fra 2 økocitroner
4 æg - del i hvider og blommer
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. bagepulver
120 g mandler
50 g fuldkornsrismel
50 g blå birkes

Citrusfrosting

2 dl skyr
2 store spsk. mascarpone
1 knivspids stevia (pulver)
½ tsk. vaniljepulver
Skal fra ½ økocitron

Pynt
1 økocitron i skiver til pynt

Sådan laver du citronkage

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor.
  • Bland æggeblommer, krydderier, bagepulver, birkes og de hakkede mandler.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i mandelblandingen.
  • Si rismelet i, og vend det rundt.
  • Kom dejen i en lille rund springform, og bag den ved 200 grader i 15-20 min.
  • Lad kagen køle af.
  • Rør frostingen sammen, og smag til med stevia.
  • Pynt med helt tynde citronskiver.


Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia. Hvad er forskellen på de søde stoffer? Bliv klogere her.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler