Prøv IFORMs lækre sommeropskrift.

Kærnemælkspannacotta med jordbær

Skift den sædvanlige fløde ud med kærnemælk og giv den gas med jordbærene. Så får du en meget lettere og slankere dessert.

20. juni 2011 af I FORM-redaktionen

Kærnemælkspannacotta med jordbær

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 4 timer - Trækketid: 3,5 time

INGREDIENSER

2 blade husblas

Saften af ¼ citron

2½ dl gammeldags kærnemælk

2 spsk. rørsukker

Korn af ½ vaniljestang

Tilbehør

250 g jordbær

2 spsk. flydende honning

2 papirtyndt skårede skiver rugbrød

Tilberedning

  • Udblød husblas i koldt vand i en kop.
  • Smelt den over vandbad, og rør citronsaften i.
  • Pisk dette ud i kærnemælken, og smag til med sukker og vanilje.
  • Hæld det i to dybe tallerkener eller høje glas, og lad det stivne 3-4 timer i køleskabet.
  • Smør rugflagerne med honning, og kom dem i ovnen ved 125 grader i 20 minutter, til de er helt sprøde.
  • Læg halve jordbær og trekanter af flager på den stivnede kærnemælks-pannacotta.

næringsindhold pr. person

Energi: 265 kcal

Protein: 6,7 g

Fedt: 1,7 g

Kulhydrat: 58,4 g

Kostfibre: 4,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: