Smørbart jordbærguf til alle dine favoritter

20 minutter
194 kcal

Nyd dit eget jordbærsmør på ristet brød, på havregrød, på pandekager, i skyr, til is eller i kager.

Jordbærsmør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 2 kg jordbær
  • 2 dl ufiltreret æblemost
  • 2 stang vanilje
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 dl lys agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

  • Læg de rensede jordbær i en gryde med æblemost, kog op, og lad det simre i 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med citronsaft og sirup/honning. Lad bærrene simre videre i 5 minutter.
  • Si nu saften fra. Det kan gøres ved at placere et stykke musselin eller ostelærred (alternativt et tyndt, rent viskestykke) i en sigte og placere dette over en skål. Blend den jordbærmasse, der er tilbage i sigten.
  • Kom smør og saft på henholdsvis rent glas og flaske. Da sukkerindholdet er så lavt, kan produkterne kun holde i 4-5 dage i køleskab.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background