Smørbart jordbærguf til alle dine favoritter

20 minutter

Nyd dit eget jordbærsmør på ristet brød, på havregrød, på pandekager, i skyr, til is eller i kager.

Jordbærsmør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 2 kg jordbær
  • 2 dl ufiltreret æblemost
  • 2 stang vanilje
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 dl lys agavesirup eller akaciehonning

Sådan gør du

  • Læg de rensede jordbær i en gryde med æblemost, kog op, og lad det simre i 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med citronsaft og sirup/honning. Lad bærrene simre videre i 5 minutter.
  • Si nu saften fra. Det kan gøres ved at placere et stykke musselin eller ostelærred (alternativt et tyndt, rent viskestykke) i en sigte og placere dette over en skål. Blend den jordbærmasse, der er tilbage i sigten.
  • Kom smør og saft på henholdsvis rent glas og flaske. Da sukkerindholdet er så lavt, kan produkterne kun holde i 4-5 dage i køleskab.