Ungarsk gullasch med kartoffelmos og grønt

3 ¼ timer
466 gram

Er du til simremad, vil du elske denne skønne gullasch med oksekød og grønt. Hertil serverer du en lækker og sund mos af både kartoffel, gulerod og blomkål. Skøn søndagsmad!

Ungarsk gullasch med kartoffelmos og grønt

UHMM SIMREMAD! Retten skal stå og simre i flere timer, men bare rolig – den reelle arbejdstid i køkkenet er kun en halv times tid.

© wichmann+bendtsen

Ungarsk gullasch med kartoffelmos og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ fed hvidløg
  • 150 g kartofler
  • 1 gulerødder
  • 1 løg
  • 50 g champignoner
  • ½ spsk. rapsolie
  • 250 skært oksekød
  • ½ spsk. paprika
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ½ laurbærblad
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ liter oksebouillon
  • 35 g tomatpuré

Mos:

  • 200 g kartofler
  • ¼ blomkål
  • ½ gulerod
  • ½ dl letmælk
  • 7½ g smør
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Friske krydderurter, fx persille

Sådan gør du

  • Knus hvidløg, og skær kartofler, gulerødder, løg og champignoner i tern.
  • Steg i olie i en stor gryde.
  • Skær kødet i tern, og kom i gryden.
  • Når kødet er brunet, tilsættes paprika, spidskommen, laurbærblad, salt, peber, bouillon og tomatpuré. Rør rundt, og lad herefter simre under låg i ca. 2 1/2 time ved lav varme.
  • Kog skrællede kartofler, blomkål og gulerod i en gryde, til de er møre.
  • Pisk kartofler og grøntsager med mælk og smør til en mos. Smag til med salt og peber.
  • Servér gullasch med mos, og pynt med bredbladet persille.

TIP: Kæbe og skank egner sig også glimrende til simreretter. Brun kødet godt, det løfter smagen.