Slank livret: Pitabrød med fyld

572 kcal

Pitabrødene er proppet med sunde grønsager og kikærter, der erstatter det mer kalorierige kød.

Pitabrød med fyld

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Brød

  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 60 g speltmel
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 30 g stærkt hvedemel (mel med højt indhold af gluten)

Fyld

  • 50 g blancheret broccolibuket (eller rå)
  • 50 g gulerod
  • 50 g tomat
  • 50 g rød peber
  • 1 dl mager hummus (brug yoghurt i stedet for olie)
  • 1 håndfuld salatblade

Sådan gør du

Rør gæren ud med vand, olie, salt, spelt og til sidst hvedemel. Ælt længe, og lad dejen hæve en time. Rul den ud til 2 cirkler, som hæver 10 minutter og derefter bages i en forvarmet ovn ved 250 grader. Den høje varme skulle gerne lave en luftfyldt “lomme” i pitabrødene.

Fyld de afkølede brød med rensede, snittede og udskårne grønsager, og hæld hummus på som dressing.