Slank livret: Pitabrød med fyld

Pitabrødene er proppet med sunde grønsager og kikærter, der erstatter det mer kalorierige kød.

10. juni 2010 af I FORM-redaktionen

Pitabrød med fyld

2 personer

INGREDIENSER

Brød

10 g gær

3⁄4 dl vand

60 g speltmel

2 tsk. olivenolie

1 tsk. salt

30 g stærkt hvedemel (mel med højt indhold af gluten)

Fyld

50 g blancheret broccolibuket (eller rå)

50 g gulerod

50 g tomat

50 g rød peber

1 dl mager hummus (brug yoghurt i stedet for olie)

1 håndfuld salatblade

Sådan gør du

Rør gæren ud med vand, olie, salt, spelt og til sidst hvedemel. Ælt længe, og lad dejen hæve en time. Rul den ud til 2 cirkler, som hæver 10 minutter og derefter bages i en forvarmet ovn ved 250 grader. Den høje varme skulle gerne lave en luftfyldt “lomme” i pitabrødene.

Fyld de afkølede brød med rensede, snittede og udskårne grønsager, og hæld hummus på som dressing.

Næringsindhold per person

Energi: 572 kcal

Protein: 24 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 101 g

Kostfibre: 17 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: