Slank livret: Gratin

1 time
544 kcal

med broccoli, porre og persillerødder

Gratin

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 400 g broccoli
  • 200 g porrer
  • 300 g persillerødder
  • 4 dl skummetmælk
  • 30 g hvedemel
  • 10 g olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød
  • 2 æggeblomme
  • 4 æggehvider
  • 20 g parmesanost
  • 200 g tomat
  • Evt. med timian
  • Evt. sennep

Tilberedning

Del broccoli i buketter, skærn porrer i ringe, og persillerødder i tern, og damp så alle grønsager i 1-2 min. Rør mælk og mel sammen koldt, og bring det herefter langsomt i kog under omrøring. Tilsæt olie, salt, peber og revet muskat under piskning. Kog i 3 min. under omrøring. Sluk, afkøl nogle minutter, og rør æggeblommen i. Pisk hviderne stive, og fold dem i æggemassen. Vend med de afdryppede grønsager, kom i et fad foret med bagepapir, og drys med revet ost. Bages ved 180 grader i 35-40 min., lidt afhængigt af hvor meget plads fadet giver gratinen til at hæve. Serveres rygende varm med skivede tomater, evt. blandet med timian, lidt sennep, salt og peber.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background