Slank livret: Gratin

med broccoli, porre og persillerødder

6. juli 2009 af I FORM

Ingredienser til 1 person

200 g broccoli
100 g porrer
150 g persillerødder
2 dl skummetmælk
15 g hvedemel
5 g olivenolie
Salt
Peber
Muskatnød
1 æggeblomme
2 æggehvider
10 g parmesanost
100 g tomat
Evt. med timian
Evt. sennep


Tilberedning

Del broccoli i buketter, skærn porrer i ringe, og persillerødder i tern, og damp så alle grønsager i 1-2 min. Rør mælk og mel sammen koldt, og bring det herefter langsomt i kog under omrøring. Tilsæt olie, salt, peber og revet muskat under piskning. Kog i 3 min. under omrøring. Sluk, afkøl nogle minutter, og rør æggeblommen i. Pisk hviderne stive, og fold dem i æggemassen. Vend med de afdryppede grønsager, kom i et fad foret med bagepapir, og drys med revet ost. Bages ved 180 grader i 35-40 min., lidt afhængigt af hvor meget plads fadet giver gratinen til at hæve. Serveres rygende varm med skivede tomater, evt. blandet med timian, lidt sennep, salt og peber.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: