Kyllingegryde til den seje 10-km-fan

1,5 time

Uhmm! Lækker mør kylling med svampe og tomater.

Kyllingegryde

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 15 g tørrede karljohansvampe
  • 2 kyllingeoverlår, udbenede
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk. cajunkrydderblanding (eller barbecuemix)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 stort løg, skåret i både
  • 400 g gulerødder
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1 ds. hakkede, flåede tomater
  • Friskhakket persille

Tilbehør:

  • Bønnesalat

Sådan gør du

  • Gnid kyllingelårene med hvidløg, olie, salt og peber og krydderi.

  • Udblød svampe i kogende vand. Brun kyllingestykkerne i olie i en kasserolle, og kom så både af løg samt stykker af gulerødder ved.

  • Når det har stegt i 5 min., tilsættes balsamicoeddike og tomater og udblødte svampe.

  • Læg låg på, og lad det småsimre i 1-1½ time, til kødet er helt mørt.

  • Smag til, drys med persille, og server med bønnesalat.