Orientalsk kylling med rabarber

40 minutter
557 kcal

Hvorfor gemme rabarberen til desserten? Giv de sprøde stængler en orientalsk make-over og få mere ud af sæsonen.

Orientalsk kylling med rabarber

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • Saften af 1 lime
  • 2 spsk. soja
  • 1 citrongræs
  • 1 cm fintrevet frisk ingefær
  • 250 g kyllingebryst uden skind
  • 2 forårsløg
  • 1 fennikelknold
  • 100 g champignoner
  • 250 g rensede rabarber
  • 1 tsk. jordnøddeolie
  • Evt. salt og peber

Tilbehør

  • Grove ris (røde/sorte/brune)
  • Frisk koriander

Tilberedning

  • Rør limesaft med soja, hakket citrongræs og ingefær. Læg store stykker udskåret kylling heri.

  • Skær forårsløg i skrå stykker, fenniklen i tynde både, champignonerne i kvarter, og rabarberne i skrå stykker.

  • Kom olien i en wok, og lynsteg fenniklen i 4 minutter. Tilsæt så svampe og efter yderligere et par minutter rabarber.

  • Når grønsagerne bliver bløde i kanten, tages de op.

  • Steg nu den marinerede kylling (med lage) i wokken, og lad det simre i 10-15 minutter.

  • Kom grønsagerne tilbage i wokken, og varm det hele godt igennem.

  • Drys retten med koriander, og server med ris.