Orientalsk kylling med rabarber

Hvorfor gemme rabarberen til desserten? Giv de sprøde stængler en orientalsk make-over og få mere ud af sæsonen.

Orientalsk kylling med rabarber

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

Saften af 1 lime

2 spsk. soja

1 citrongræs

1 cm fintrevet frisk ingefær

250 g kyllingebryst uden skind

2 forårsløg

1 fennikelknold

100 g champignoner

250 g rensede rabarber

1 tsk. jordnøddeolie

Evt. salt og peber

Tilbehør

Grove ris (røde/sorte/brune)

Frisk koriander

Tilberedning

  • Rør limesaft med soja, hakket citrongræs og ingefær. Læg store stykker udskåret kylling heri.
  • Skær forårsløg i skrå stykker, fenniklen i tynde både, champignonerne i kvarter, og rabarberne i skrå stykker.
  • Kom olien i en wok, og lynsteg fenniklen i 4 minutter. Tilsæt så svampe og efter yderligere et par minutter rabarber.
  • Når grønsagerne bliver bløde i kanten, tages de op.
  • Steg nu den marinerede kylling (med lage) i wokken, og lad det simre i 10-15 minutter.
  • Kom grønsagerne tilbage i wokken, og varm det hele godt igennem.
  • Drys retten med koriander, og server med ris.

næringsindhold pr. person

Energi: 557 kcal

Protein: 37,5 g

Fedt: 13 g

Kulhydrat: 77,2 g

Kostfibre: 10,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: