Laksebagel med krydderurtecreme

Den klassiske bagel har ikke just ry for at ose at sundhed, men med denne laksebagel med krydderurtecreme kan du roligt spise med god samvittighed.

23. marts 2015 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Laksebagel

2 personer

1 bdt. purløg
1 bdt. dild
150 g laksefilet
1 æg
Havsalt og kværnet sort peber
1 spsk. jomfruolivenolie
½ agurk
4 små tomater
1 dl skyr
1 citron
1 hjertesalat
2 små fuldkornsbagels, ca. 100 g pr. stk.
1 lime


Sådan laver du en laksebagel

  • Skyl og pak krydderurterne ind i køkkenrulle. Skær dem ultrafint.
  • Brug 2/3 til laksebøffen, resten til skyrcremen.
  • Skær laksekødet meget fint, rør det med æg, salt, peber og 1/3 af krydderurterne. Form 2 bøffer.
  • Steg disse i olivenolie på en slip-let-pande; først ved høj varme på begge sider, dernæst ved middelvarme, ca. 10 minutter i alt.
  • Del agurken på langs, fjern kernerne med en teske, skær kødet i fine tern.
  • Skyl, tør og skær tomaterne i skiver.
  • Rør skyr med krydderurter, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Skyl og slyng salatblade tørre.
  • Lun bagel og smør med lidt af skyrcremen, kom salatblade på bunden, så bøf, skyrcreme, agurk og tomat. Server med limeskiver.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: