Medaljon med blommer og gulerod

Middag

4. januar 2009 af I FORM

2 personer

2 skinkemedaljoner (a ca. 150 g) af helt afpudset mørbrad
120 g grønne linser
300 g blå eller røde blommer (viktoria fx)
4 gulerødder
5 kviste timian


Fra dit basislager:

Salt
Peber
Olivenolie
Citronsaft
1 skalotteløg


Tilberedning

Drys medaljonerne med salt, og lad dem trække, mens du gør resten klar. Kog linser i letsaltet vand i 15-20 min. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Halver blommerne, og fjern stenen. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Hak løget. Kom 1 tsk. olie i en dyb pande, og steg løg og gulerødder ved middelvarme i 5 min. Drys med salt, peber og timian. Smag til med lidt citronsaft. Vend blommerne i, og steg videre i 3 min. Steg kødet ved høj varme i 3 min. på hver side. Server med linserne som tilbehør.

Sund bonus

Retten bugner af betacaroten, som har en positiv indflydelse på dit syn. Samtidig får du rigtig meget jern fra retten og er dermed sikret en fin blodproduktion.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler