Hvidvinsstegte kammuslinger med laks

Perfekt at servere for gæsterne.

5. november 2008 af I FORM-redaktionen

Hvidvinsstegte kammuslinger med laks

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 15 minutter

INGREDIENSER

6 stk. kammuslinger

1 stor skive røget laks

1 dl hvidvin

1 fed hvidløg

En smule renset stenbiderrogn

Et par skiver italiensk brød

Lidt olie

1 dryp vinaigrette

Evt. basilikumblade til pynt

Sådan gør du


Hvidløget hakkes i bittesmå stykker og steges i lidt olie og vinaigrette sammen med muslinger og et par citronskiver. Når muslingerne er blevet gyldne, hældes hvidvinen over. Det hele bør koge op et par gange, før muslingerne fjernes.

Skær laksen i strimler, der i bredden svarer nogenlunde til muslingernes højde. Disse laksestrimler vikles omkring muslingerne. Det er rimelig nemt. Laksen kan eventuelt fastgøres med en tandstikker, hvis den ikke selv vil sidde.

Brødet ristes med et tyndt lag smør, hvorefter stenbiderrognen fordeles ud over skiverne. Muslingerne anrettes ved siden af brødet sammen med citonskiver, og de kan eventuelt pyntes med et par basilikumblade. Som ekstra tilbehør på tallerkenen kan anbefales tomat, fetaost, der har ligget i krydderolie, og et par sorte oliven.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om stenbiderrogn

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: