Hvidvinsstegte kammuslinger med laks

Perfekt at servere for gæsterne.

5. november 2008 af I FORM

Ingredienser

6 stk kammuslinger
1 stor skive røget laks
1 dl hvidvin
1 fed hvidløg
En smule renset stenbiderrogn
Et par skiver italiensk brød
Lidt olie
Et dryp vinaigrette
Evt. basilikumblade til pynt

Sådan gør du:

Hvidløget hakkes i bittesmå stykker og steges i lidt olie og vinaigrette sammen med muslinger og et par citronskiver. Når muslingerne er blevet gyldne, hældes hvidvinen over. Det hele bør koge op et par gange, før muslingerne fjernes.

Skær laksen i strimler, der i bredden svarer nogenlunde til muslingernes højde. Disse laksestrimler vikles omkring muslingerne. Det er rimelig nemt. Laksen kan eventuelt fastgøres med en tandstikker, hvis den ikke selv vil sidde.

Brødet ristes med et tyndt lag smør, hvorefter stenbiderrognen fordeles ud over skiverne. Muslingerne anrettes ved siden af brødet sammen med citonskiver, og de kan eventuelt pyntes med et par basilikumblade. Som ekstra tilbehør på tallerkenen kan anbefales tomat, fetaost, der har ligget i krydderolie, og et par sorte oliven.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler