Hvidvinsstegte kammuslinger med laks

15 minutter

Perfekt at servere for gæsterne.

Hvidvinsstegte kammuslinger med laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 6 stk. kammuslinger
  • 1 stor skive røget laks
  • 1 dl hvidvin
  • 1 fed hvidløg
  • En smule renset stenbiderrogn
  • Et par skiver italiensk brød
  • Lidt olie
  • 1 dryp vinaigrette
  • Evt. basilikumblade til pynt

Sådan gør du

Hvidløget hakkes i bittesmå stykker og steges i lidt olie og vinaigrette sammen med muslinger og et par citronskiver. Når muslingerne er blevet gyldne, hældes hvidvinen over. Det hele bør koge op et par gange, før muslingerne fjernes.

Skær laksen i strimler, der i bredden svarer nogenlunde til muslingernes højde. Disse laksestrimler vikles omkring muslingerne. Det er rimelig nemt. Laksen kan eventuelt fastgøres med en tandstikker, hvis den ikke selv vil sidde.

Brødet ristes med et tyndt lag smør, hvorefter stenbiderrognen fordeles ud over skiverne. Muslingerne anrettes ved siden af brødet sammen med citonskiver, og de kan eventuelt pyntes med et par basilikumblade. Som ekstra tilbehør på tallerkenen kan anbefales tomat, fetaost, der har ligget i krydderolie, og et par sorte oliven.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om stenbiderrogn