Rødbedegrød med spejlæg

Der er knald på farverne med denne rødbedegrød med quinoa, spejlæg og sprødstegt parmaskinke. Spis den som frokost eller til aftensmad.

8. oktober 2015 af Michelle Kristensen

Rødbedegrød

2 personer

2 løg
3 fed hvidløg
500 g rødbede
1 spsk. olivenolie
2 spsk. frisk timian
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. urtebouillon
2 dl rødbedejuice
1 dl quinoa
1,5 dl hytteost
1 tsk. havsalt

Topping

2 skiver parmaskinke
2 æg
½ tsk. smør til stegning
Frisk timian

Sådan laver du rødbedegrød

  • Skær løg, hvidløg og rødbeder i mindre stykker, og svits dem 5 min. i en gryde med varm olie.
  • Kom krydderurterne i og så bouillon, rødbedejuice og quinoa.
  • Lad det koge i 15-20 min., og vend til sidst hytteost i. Smag til med salt.
  • Bag parmaskinke i ovnen ved 175 grader i 10 min. (indtil det er sprødt).
  • Steg spejlæggene på panden i 3 min. i smørret.
  • Fordel herefter grøden i 2 skåle, og top med spejlæg, parma­skinke og krydderier.


Havregrød er noget af det sundeste, du kan spise til morgenmad. Læs her, hvorfor.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: