Rødbedegrød med spejlæg

40 minutter
539,5 kcal

Der er knald på farverne med denne rødbedegrød med quinoa, spejlæg og sprødstegt parmaskinke. Spis den som frokost eller til aftensmad.

Rødbedegrød med spejlæg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g rødbede
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. frisk timian
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. urtebouillon
  • 2 dl rødbedejuice
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl hytteost
  • 1 tsk. havsalt

Topping

  • 2 skiver parmaskinke
  • 2 æg
  • ½ tsk. smør til stegning
  • Frisk timian

Sådan laver du rødbedegrød

  • Skær løg, hvidløg og rødbeder i mindre stykker, og svits dem 5 min. i en gryde med varm olie.

  • Kom krydderurterne i og så bouillon, rødbedejuice og quinoa.

  • Lad det koge i 15-20 min., og vend til sidst hytteost i. Smag til med salt.

  • Bag parmaskinke i ovnen ved 175 grader i 10 min. (indtil det er sprødt).

  • Steg spejlæggene på panden i 3 min. i smørret.

  • Fordel herefter grøden i 2 skåle, og top med spejlæg, parma­skinke og krydderier.