Foto: Miklos Szabo

Boller i karry med ingefær

Traditionel boller i karry med et twist af ingefær og quinoa med marinerede rødbeder og sortkål som tilbehør. Se her, hvordan du gør.

Boller i karry med ingefær

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

2 portioner marinerede rødbeder*

50 g kogt quinoa, den lyse

200 g hakket svin og kalv, maks. 10 % fedt

1 æg

2 tsk. fintrevet ingefær

1 lille revet skalotteløg

1 fed presset hvidløg

havsalt og friskkværnet sort peber

100 g sortkål, nettovægt

koldpresset rapsolie

1 håndfuld brøndkarse

Sauce:

4 tsk. koldpresset rapsolie eller smør

2 spsk. økologisk hvedemel

1 spsk. karry

1 tsk. stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod

2 dl hønsebouillon

1 dl kokosmælk eller minimælk

havsalt og friskkværnet peber

Marinerede rødbeder 1 portion

1 bundt eller en pose rødbeder

Valgfri dressing

Sådan laver du boller i karry med ingefær

  • Kog quinoa knap mør i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning, men reducér tiden lidt.
  • Rør det hakkede kød med quinoa, æg, ingefær, de to slags løg, salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand og lad dem stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. De vil lægge sig i overfladen, når de er færdige. Dræn kødbollerne.
  • Gør kålen i stand, skær bladene fri af midterstrengen og lidt fra bunden, skyl og slyng bladene tørre og skær dem i mindre stykker. Blanchér dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie, eller steg dem i ganske lidt olivenolie.
  • Varm rapsolien op til saucen, kom mel ved og pisk. Kom karry og gurkemeje i, spæd med bouillon og pisk. Kom kokosmælk i og pisk. Lad saucen simre 3-4 minutter og smag den til med salt og peber.
  • Anret kødbollerne med sauce, sortkål, rødbede og brøndkarse.


*Marinerede rødbeder, 1 portion

  • Skrub rødbederne og bag dem ved 190 °C i 1 time, evt. på et leje af salt. Eller kog dem møre i en time.
  • Lad dem afkøle lidt og pil dem.
  • Skær dem i blokke og marinér dem i den valgte dressing. Læg dem i en bøtte og stil dem på køl.

næringsindhold pr. person

Energi: 665 kcal

Protein: 32,5 g

Fedt: 42,4 g

Kulhydrat: 42,8 g

Kostfibre: 5,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: