Foto: Miklos Szabo

Boller i karry med ingefær

Traditionel boller i karry med et twist af ingefær og quinoa med marinerede rødbeder og sortkål som tilbehør. Se her, hvordan du gør.

9. oktober 2016

Boller i karry med ingefær

2 personer

2 portioner marinerede rødbeder*
50 g kogt quinoa, den lyse
200 g hakket svin og kalv, maks. 10 % fedt
1 æg
2 tsk fintrevet ingefær
et lille revet skalotteløg
1 fed presset hvidløg
havsalt og friskkværnet sort peber
100 g sortkål, nettovægt
koldpresset rapsolie
en håndfuld brøndkarse


Sauce:

20 g/4 tsk koldpresset rapsolie eller smør
2 spsk økologisk hvedemel
1 spsk karry
1 tsk stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod
2 dl hønsebouillon
1 dl kokosmælk eller minimælk
havsalt og friskkværnet sort peber

Spis løs af gurkemeje, det er supersundt!

*Marinerede rødbeder, 1 portion:

1 bdt eller en pose rødbeder
valgfri dressing


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du boller i karry med ingefær

  • Kog quinoa knap mør i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning, men reducér tiden lidt.
  • Rør det hakkede kød med quinoa, æg, ingefær, de to slags løg, salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand og lad dem stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. De vil lægge sig i overfladen, når de er færdige. Dræn kødbollerne.
  • Gør kålen i stand, skær bladene fri af midterstrengen og lidt fra bunden, skyl og slyng bladene tørre og skær dem i mindre stykker. Blanchér dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie, eller steg dem i ganske lidt olivenolie.
  • Varm rapsolien op til saucen, kom mel ved og pisk. Kom karry og gurkemeje i, spæd med bouillon og pisk. Kom kokosmælk i og pisk. Lad saucen simre 3-4 minutter og smag den til med salt og peber.
  • Anret kødbollerne med sauce, sortkål, rødbede og brøndkarse.


*Marinerede rødbeder, 1 portion

  • Skrub rødbederne og bag dem ved 190 °C i 1 time, evt. på et leje af salt. Eller kog dem møre i en time.
  • Lad dem afkøle lidt og pil dem.
  • Skær dem i blokke og marinér dem i den valgte dressing. Læg dem i en bøtte og stil dem på køl.

Næringsindhold i boller i karry pr. person
Energi 665 kcal Protein 32,5 g Fedt 42,4 g Kulhydrat 42,8 g Kostfibre 5,8 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: