Boller i karry med ingefær
Traditionel boller i karry med et twist af ingefær og quinoa med marinerede rødbeder og sortkål som tilbehør. Se her, hvordan du gør.
Traditionel boller i karry med et twist af ingefær og quinoa med marinerede rødbeder og sortkål som tilbehør. Se her, hvordan du gør.
Foto: Miklos Szabo
Kog quinoa knap mør i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning, men reducér tiden lidt.
Rør det hakkede kød med quinoa, æg, ingefær, de to slags løg, salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand og lad dem stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. De vil lægge sig i overfladen, når de er færdige. Dræn kødbollerne.
Gør kålen i stand, skær bladene fri af midterstrengen og lidt fra bunden, skyl og slyng bladene tørre og skær dem i mindre stykker. Blanchér dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie, eller steg dem i ganske lidt olivenolie.
Varm rapsolien op til saucen, kom mel ved og pisk. Kom karry og gurkemeje i, spæd med bouillon og pisk. Kom kokosmælk i og pisk. Lad saucen simre 3-4 minutter og smag den til med salt og peber.
Anret kødbollerne med sauce, sortkål, rødbede og brøndkarse.
*Marinerede rødbeder, 1 portion
Skrub rødbederne og bag dem ved 190 °C i 1 time, evt. på et leje af salt. Eller kog dem møre i en time.
Lad dem afkøle lidt og pil dem.
Skær dem i blokke og marinér dem i den valgte dressing. Læg dem i en bøtte og stil dem på køl.