Boller i karry med ingefær

40 minutter
665 kcal

Traditionel boller i karry med et twist af ingefær og quinoa med marinerede rødbeder og sortkål som tilbehør. Se her, hvordan du gør.

Foto: Miklos Szabo

Boller i karry med ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 portioner marinerede rødbeder*
  • 50 g kogt quinoa, den lyse
  • 200 g hakket svin og kalv, maks. 10 % fedt
  • 1 æg
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 lille revet skalotteløg
  • 1 fed presset hvidløg
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • 100 g sortkål, nettovægt
  • koldpresset rapsolie
  • 1 håndfuld brøndkarse

Sauce:

  • 4 tsk. koldpresset rapsolie eller smør
  • 2 spsk. økologisk hvedemel
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt gurkemeje, eller gerne fintrevet frisk rod
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl kokosmælk eller minimælk
  • havsalt og friskkværnet peber

Marinerede rødbeder 1 portion

  • 1 bundt eller en pose rødbeder
  • Valgfri dressing

Sådan laver du boller i karry med ingefær

  • Kog quinoa knap mør i letsaltet vand iflg. emballagens anvisning, men reducér tiden lidt.

  • Rør det hakkede kød med quinoa, æg, ingefær, de to slags løg, salt og peber. Form boller og kom dem i kogende vand og lad dem stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter. De vil lægge sig i overfladen, når de er færdige. Dræn kødbollerne.

  • Gør kålen i stand, skær bladene fri af midterstrengen og lidt fra bunden, skyl og slyng bladene tørre og skær dem i mindre stykker. Blanchér dem i letsaltet vand med dryp af rapsolie, eller steg dem i ganske lidt olivenolie.

  • Varm rapsolien op til saucen, kom mel ved og pisk. Kom karry og gurkemeje i, spæd med bouillon og pisk. Kom kokosmælk i og pisk. Lad saucen simre 3-4 minutter og smag den til med salt og peber.

  • Anret kødbollerne med sauce, sortkål, rødbede og brøndkarse.

*Marinerede rødbeder, 1 portion

  • Skrub rødbederne og bag dem ved 190 °C i 1 time, evt. på et leje af salt. Eller kog dem møre i en time.

  • Lad dem afkøle lidt og pil dem.

  • Skær dem i blokke og marinér dem i den valgte dressing. Læg dem i en bøtte og stil dem på køl.


Newsletter background