Træk vejret frit med broccolispirer

Pynt din salat, sandwich eller rugbrødsmad med en stor bunke broccolispirer, og beskyt dig samtidig mod astma, allergi og andre vejrtrækningsproblemer.

En ny undersøgelse viser, at de grønne spirer indeholder stoffet sulforafan, som øger kroppens produktion af en række antioxidantenzymer, der kan forebygge åndedrætslidelser. Broccolispirer indeholder 20-50 gange så meget sulforafan som “færdig” broccoli, så spirerne giver dig hurtigt et godt tilskud. Samtidig kan du glæde dig over, at tidligere undersøgelser har vist, at broccolispirer også beskytter mod kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Sådan laver du selv broccolispirer

Læg et stykke fugtet vat i en ren plasticbakke fra frugt eller grønsager. Skyl broccolifrøene, og fordel dem på vattet - ikke for tæt. Sæt bakken et lunt sted, og giv den ca. 8 timers mørke i døgnet. Efter nogle dage er spirerne klar. De har en fin, let nøddeagtig smag og kan spises fx i salat, en sandwich, på en avocado eller som tilbehør. Broccolifrø finder du i frøforretninger eller på nettet. De koster ca. 25 kr. for 25 g.

Kilde: Clinical Immunology

I FORM 9/2009

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background