Kan jeg få for meget vitaminvand?

Du kan roligt nyde en vitaminvand i ny og næ. Det kan dog godt være, du lige skal tjekke, hvor meget sukker der er i din foretrukne vitaminvand.

svar

Du kan roligt nyde en vitaminvand i ny og næ. I teorien kan det godt lade sig gøre at drikke for meget vitaminvand, men umiddelbart skal du nu ikke være bekymret, for der skal meget til.

Hvis du drikker 5-10 liter om dagen, vil du få flere vitaminer, end sundt er. Men hvis vi tager afsæt i et mere realistisk forbrug på 1,5 liter om dagen, er der ingen grund til bekymring.

For selv om du skulle få lidt flere vitaminer end anbefalet, er det ikke noget, der vil kunne skade din krop - de vandopløselige vitaminer, som der er flest af i vitaminvand, vil blive udskilt gennem urinen.

Det kan dog godt være, du lige skal tjekke, hvor meget sukker der er i din foretrukne vitaminvand. Mange vitamindrikke indeholder en del sukker – typisk svarer sukkerindholdet til omkring det halve af, hvad du finder i en almindelig sodavand.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background