Kan jeg få for meget vitaminvand?

Du kan roligt nyde en vitaminvand i ny og næ. Det kan dog godt være, du lige skal tjekke, hvor meget sukker der er i din foretrukne vitaminvand.

svar

Du kan roligt nyde en vitaminvand i ny og næ. I teorien kan det godt lade sig gøre at drikke for meget vitaminvand, men umiddelbart skal du nu ikke være bekymret, for der skal meget til.

Hvis du drikker 5-10 liter om dagen, vil du få flere vitaminer, end sundt er. Men hvis vi tager afsæt i et mere realistisk forbrug på 1,5 liter om dagen, er der ingen grund til bekymring.

For selv om du skulle få lidt flere vitaminer end anbefalet, er det ikke noget, der vil kunne skade din krop - de vandopløselige vitaminer, som der er flest af i vitaminvand, vil blive udskilt gennem urinen.

Det kan dog godt være, du lige skal tjekke, hvor meget sukker der er i din foretrukne vitaminvand. Mange vitamindrikke indeholder en del sukker – typisk svarer sukkerindholdet til omkring det halve af, hvad du finder i en almindelig sodavand.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background