Sådan bør du i virkeligheden spise gennem din cyklus

Din appetit og energi kan svinge meget i løbet af en menstruationscyklus. Tjek, hvordan du i virkeligheden bør spise!

Kvinde spiser med skål i hånden

Ligegyldigt, hvor du er i din cyklus, er det vigtigt at lytte til din krops madbehov.

© iStock

Dag 1-5

Menstruationen kommer og betyder normalt en lavere appetit. Så lyt til din krop og spis mindre portioner og lette snacks. Sørg for at få de næringsstoffer, kroppen har brug for, når den taber blod. Især masser af jern fra for eksempel kød, skaldyr, sesamfrø og bælgfrugter. Spis også godt med C-vitamin fra frugt og grønt, da det hjælper kroppen til at optage jernet.

Dag 5-13

En god periode, hvor de fleste føler sig fulde af energi. Det giver mere overskud til at træne, og du vil føle en naturlig trang til at spise større portioner og måske tilføje ekstra energikilder. Du kan med fordel spise ekstra B12 vitamin fra magert kød, mejeriprodukter og fisk, da det forbereder din krop til motion.

Dag 14

Du har ægløsning, og dit energiniveau er nu helt i top. Derfor er det afgørende at spise godt af fisk, frugt, grønt, kartofler og lignende, som holder dig kørende hele dagen. Sørg også for at få nogle gode sunde snacks.

Dag 15-28

Øv. Nu kommer den svære fase, hvor du især mod slutningen risikerer sløvhed, hovedpine, smerter og dårligt humør. Din appetit flyver i vejret, og du vil især få lyst til en masse kulhydrater. Det er fint at følge din trang, men prøv at holde dig til fuldkorn, søde kartofler og lignende. I stedet for slik og søde sager, som også frister lige nu, kan du prøve med mørk chokolade, peanutbutter og frugt.

Kilde: Limor Baum, diætist og ernæringsekspert