Hvorfor bliver jeg lækkersulten?

Se svaret fra eksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Jeg føler mig tit lækkersulten lige efter at have spist et stort måltid. Er der nogen forklaring på det?

Svar

Det kan synes underligt, at man efter et stort måltid har trang til noget sødt. Men det er meget almindeligt, og det skyldes, ikke som man tidligere troede, at dit blodsukker "kører elevator", men at kroppen først føler sig rigtig mæt og tilfreds, når samtlige smagssanser er blevet stimuleret.

Har du ikke fået noget sødt til hovedretten, vil kroppen ganske enkelt signalere sin utilfredshed ved efterfølgende at forlange noget sødt. Da dette ofte er lig med en dessert, kaldes effekten ofte dessert-effekten. Samme effekt kan dog også komme efter et sødt hovedmåltid, fx risengrød med sukker og kanel, hvor kroppen efterfølgende hungrer efter noget salt.

Det kan umiddelbart synes irrationelt, at kroppen ikke stiller sig tilfreds med det, den får, men i virkeligheden er det naturens smarte måde at sikre, at vi spiser tilpas varieret.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background