Hvorfor bliver jeg lækkersulten?

Se svaret fra eksperten på iform.dk.

7. juli 2015 af I FORM

Spørgsmål

Jeg føler mig tit lækkersulten lige efter at have spist et stort måltid. Er der nogen forklaring på det?


Svar

Det kan synes underligt, at man efter et stort måltid har trang til noget sødt. Men det er meget almindeligt, og det skyldes, ikke som man tidligere troede, at dit blodsukker "kører elevator", men at kroppen først føler sig rigtig mæt og tilfreds, når samtlige smagssanser er blevet stimuleret.

Har du ikke fået noget sødt til hovedretten, vil kroppen ganske enkelt signalere sin utilfredshed ved efterfølgende at forlange noget sødt. Da dette ofte er lig med en dessert, kaldes effekten ofte dessert-effekten. Samme effekt kan dog også komme efter et sødt hovedmåltid, fx risengrød med sukker og kanel, hvor kroppen efterfølgende hungrer efter noget salt.

Det kan umiddelbart synes irrationelt, at kroppen ikke stiller sig tilfreds med det, den får, men i virkeligheden er det naturens smarte måde at sikre, at vi spiser tilpas varieret.

... 

I FORM anbefaler 

Indtager du for mange kalorier i løbet af dagen? På I FORM Kostdagbog finder du inspiration til slankeopskrifter, og du får samtidig stor forståelse for din kost og kaloriesammensætning.

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: