Fuldkornspasta på hvid baggrund
© iStock

Sådan skal du spise to dage før et løb

To dage før dit løb skal du tanke op på kulhydraterne og gå tidligt i seng, så du er klar til den store dag!

27. april 2016 af Martin Kreutzer

Gå tidligt i seng

Få hvilet ud, så du har overskud til at modstå en urolig nattesøvn i morgen, hvor konkurrencenerver måske forstyrrer din søvn. Dagens sene måltider indeholder flere råvarer, som er rige på melatonin, hormonet, som hjælper os med at falde i søvn.

Gå tidligt i seng, slå vækkeuret fra, og sov igennem. Det sikrer, at hjernen er maksimalt restitueret, hvilket gavner din koncentration under løbet. Forskning viser, at du sagtens tåler en lidt forringet natte­søvn dagen op til et løb, hvis du er udhvilet i forvejen. 

Sådan skal du spise 2 dage før et løb

  • Morgenmad: I dag får kulhydratopfyldningen et sidste skud. Start med en portion hirse-, byg- eller havregrød med mælk og lidt akaciehonning på toppen. Drik et krus te.

  • Formiddag: Snup en skive groft brød med ost og syltetøj. Drik 2 dl væske til.
  • Frokost: Medbring en portion af gårsdagens rødkålssalat, og spis et lækkert stykke laks til. Drik et stort glas vand (min. 3 dl).
  • Eftermiddag: En smoothie af 2-3 æbler, et par gulerødder, 10 gram ingefær og 2 dråber olivenolie. Det fylder kulhydrat­depoterne og dæmper en eventuel inflammation i led og sener.
  • Aften: Flere kulhydrater - fx i form af hjemmelavet pizza eller lasagne. Brug fuldkornsmel/pasta, og spis en grøn salat med stykker af avocado til. Drik et stort glas vand (min. 3 dl).
  • Sen aften: Frugtsalat af en masse frugt i tern vendt med 2 dl græsk yoghurt, 10 %. Smag til med vanilje, og drys med hakkede valnødder og lidt mørk chokolade. Drik koffeinfri kaffe til.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: