Verdens nemmeste slanketrick

Så bliver det altså ikke lettere!

Spis hovedsageligt æbler, havregryn og andre madvarer, du har spist før, for så spiser du automatisk mindre. Faktisk spiser du 36,4 pct. mindre, hvis du holder dig til mad, du ofte har sat tænderne i, konkluderer en ny britisk-schweizisk undersøgelse.

Vores instinkt snyder os

Forskerne kiggede på, hvad der sker, når vi bliver præsenteret for ny og ukendt mad. Ifølge dem tror vi, at maden kun mætter lidt, og derfor vælger vi en stor portion. Når vi så har spist den ukendte mad nogle gange, lærer vi, hvordan maden faktisk mætter. Derefter begynder vi spontant at vælge mindre portioner samt at spise mindre.

Forskerne forklarer fænomenet med, at vi gennem udviklingshistorien har udviklet et instinkt, der fortæller os, at vi skal spise rigeligt af ukendt mad. Det kan jo være, at maden ikke har nogen særlig næringsværdi, og så hellere spise en portion ekstra, så vi med garanti bliver mætte.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background