Verdens nemmeste slanketrick

Så bliver det altså ikke lettere!

Spis hovedsageligt æbler, havregryn og andre madvarer, du har spist før, for så spiser du automatisk mindre. Faktisk spiser du 36,4 pct. mindre, hvis du holder dig til mad, du ofte har sat tænderne i, konkluderer en ny britisk-schweizisk undersøgelse.

Vores instinkt snyder os

Forskerne kiggede på, hvad der sker, når vi bliver præsenteret for ny og ukendt mad. Ifølge dem tror vi, at maden kun mætter lidt, og derfor vælger vi en stor portion. Når vi så har spist den ukendte mad nogle gange, lærer vi, hvordan maden faktisk mætter. Derefter begynder vi spontant at vælge mindre portioner samt at spise mindre.

Forskerne forklarer fænomenet med, at vi gennem udviklingshistorien har udviklet et instinkt, der fortæller os, at vi skal spise rigeligt af ukendt mad. Det kan jo være, at maden ikke har nogen særlig næringsværdi, og så hellere spise en portion ekstra, så vi med garanti bliver mætte.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background