Verdens nemmeste slanketrick

Så bliver det altså ikke lettere!

1. juni 2016 af I FORM-redaktionen

Spis hovedsageligt æbler, havregryn og andre madvarer, du har spist før, for så spiser du automatisk mindre. Faktisk spiser du 36,4 pct. mindre, hvis du holder dig til mad, du ofte har sat tænderne i, konkluderer en ny britisk-schweizisk undersøgelse.

Vores instinkt snyder os

Forskerne kiggede på, hvad der sker, når vi bliver præsenteret for ny og ukendt mad. Ifølge dem tror vi, at maden kun mætter lidt, og derfor vælger vi en stor portion. Når vi så har spist den ukendte mad nogle gange, lærer vi, hvordan maden faktisk mætter. Derefter begynder vi spontant at vælge mindre portioner samt at spise mindre.

Forskerne forklarer fænomenet med, at vi gennem udviklingshistorien har udviklet et instinkt, der fortæller os, at vi skal spise rigeligt af ukendt mad. Det kan jo være, at maden ikke har nogen særlig næringsværdi, og så hellere spise en portion ekstra, så vi med garanti bliver mætte.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: