Prik dig slank- akupunktur dæmper appetitten

Er din appetit for stor? Eller spiser du normalt - men vejer alligevel for meget? Så kan akupunktur muligvis hjælpe dig af med op til tre kilo om måneden - og endnu mere, hvis du også selv hjælper til.

Særligt egnet, hvis du ...

... har en for stor appetit eller har svært ved at følge et traditionelt slankeprogram. Det sidste gælder særligt de overvejende spontane og emotionelle typer. Akupunktur er også godt for dig, der skal motiveres af hurtige fremskridt. Sådan gør de:

Akupunktører skelner mellem to typer vægtproblemer: Der, hvor man spiser for meget og forkert, og der, hvor en hormonel skævhed og dårligt stofskifte er skyld i overvægt. De første tilfælde er de nemmeste at hjælpe med akupunktur.

Behandlingen er permanent øreakupunktur. Nålene bliver siddende i og skiftes ca. hver 14 dag. Nålene dæmper appetitten og gør dig hurtigere mæt, så du spiser mindre. Det betyder, at du i gennemsnit kan tabe tre kilo om måneden - en effekt, der er bekræftet af en australsk undersøgelse. Behandlingen fortsætter, indtil du har nået den vægt, du ønsker. Når målet er nået, har din krop formentlig vænnet sig til de nye spisevaner og har ikke behov for så meget mad som før. Derfor kan du lettere holde vægten efter akupunktur.

Hvis der ligger hormonelle problemer bag overvægten, er behandlingen mere omfattende, fordi årsagen til ubalancen kan ligge flere steder. Ofte lider kvinder med hormonel ubalance også af uregelmæssig menstruation, så hvis du både er overvægtig og har uregelmæssig menstruation, er det en god idé at få undersøgt, om du har et dårligt stofskifte. Behandlingen her er en kombination af øreakupunktur og klassisk akupunktur, hvor man får nåle i kroppen hos akupunktøren hver 7. eller 14. dag. Det tager omkring tre måneder at rette op på et dårligt stofskifte.

Nogle akupunktører supplerer med kostråd, og deres behandling giver ofte et hurtigere vægttab - op til 5-7 kg de første 13 dage. Hvor meget af vægttabet der skyldes væsketab og/eller tømning af tarmindhold og kulhydratdepoter er dog uklart.