Hvordan spiser jeg slik sundest?

Hvis man spiser to poser slik om ugen – er det så bedst at spise dem på én dag eller at fordele dem? Få svaret her.

Skål med slik

Svar

Der er ikke et entydigt svar på spørgsmålet, for der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Guffer du hele mængden i dig på én gang, vil blodsukker og inflammationsniveau stige, kroppen vil udskille stresshormoner, og fedt hobe sig op på maven. Spiser du sundt til daglig, vil du få det decideret skidt.

Det lyder voldsomt med alle de fysiske reaktioner, men når kun det sker en gang om ugen, kan kroppen godt kapere det og lettere komme sig igen. Omvendt, hvis du fordeler indtaget over en hel uge, vil du fremprovokere en mindre påvirkning af kroppen, men derimod hver dag – og det er også ret usundt.

Som du nok kan høre, kan man tale for begge løsninger, men umiddelbart vil vi pege på “lidt, men godt”- løsningen med slik et par gange om ugen frem for det store orgie i weekenden. Men i realiteten er der dog så lidt forskel på de to muligheder, at det er vigtigere at vælge ud fra, hvad du får størst nydelse ved.

Mange finder det lettere at afstå fra at spise slik og kager i hverdagen, når de i weekenden kan se frem til at slå sig løs. Ved at spise lidt slik hver dag fratager du dig selv udsigten til en festlig weekend, og det kan måske virke for surt. Men er du blandt dem, der finder stor nydelse ved lidt hyggeguf flere gange om ugen, så kan du sagtens vælge den løsning.