© Atlantis Rejser

Få det ultimative sundheds-boost på Bali

Drømmerejsen i 2017 går til Bali, der er et paradis for mindfullness og yoga. Se, hvilke tips du kan lære af yogierne på Bali for at booste din sundhed lige nu

30. november 2016 af Benjamin Creative for Atlantis Rejser

Bali er ikke bare en feriedestination, men en sindstilstand. Her er yoga "a way of living," og har været det længe før praksissen blev udbredt i den vestlige verden. Med naturen og lune temperaturer er Bali det ideelle sted at opnå zen, hvilket er grunden til, at Bali er blevet yogiernes favoritdestination, og yogaentusiaster fra hele verden kommer for at skabe harmoni mellem krop og sjæl til lyden af bølgebrus og svajende palmer. 

Kombinationen af yoga, super-food, solskin og smukke omgivelser gør derfor Bali til den ultimative detoxdestination for både krop og sind.

Bali er en tilstrand af mindfullness

Yoga dyrkes på Balis mange yogastudier, særligt i byen Ubud, der er øens kulturelle centrum. Her varmer solen kroppen igennem, så du bliver ekstra smidig, mens en yogainstruktør fortæller dig, hvilke øvelser du skal lave, så du kun skal fokusere på indre ro og fordybelse.

Men mindfullness på Bali er ikke kun yoga og meditation, men også smukke oplevelser i naturen. Tag ud og oplev de grønne rismarker på terrasser og det frodige blomstrende landskab på en trekkingtur, eller besøg en Balis mere end 1.000 templer, som er fulde af fascinerede historier. Det giver en helt bestemt ro og fordybelse.

Og husk at få massage eller andre skønhedsbehandlinger. Priserne er langt billigere end i Danmark, og følelsen af massage til bølgebrus er ren velvære for både krop og sjæl.

Tag på trekkingtur gennem det smukke landskab på Bali. Her dyrkes ris ned af bjergsiderne, og alt er frodigt og grønt.

© Atlantis Rejser

Det fascinerende vandtempel Tanah Lot er en af de mest ikoniske og fotograferede havtemplet på Bali.

Boost din sundhed med super-food på Bali

På Bali får man ikke kun et sundhedsboost for sjælen. Det er også et vitaminboost for hele kroppen og et madparadis for alle, der har fulgt de seneste sundhedstrends. Her finder du raw-food, vegeratiske retter, chia-smoothies, grøntkålchips, cashewmælk og friskpressede julcer i alverdens farver. 

Derudover kommer du ikke uden om kokosnødden, der anset som livet træ for balineserne. Kokos bliver brugt i alt fra desserter til drinks og gryderetter og er fuld af vitaminer og mineraler. 

Vælg din form for yogaferie

Der er mange måder at opleve Balis mindfulle sindstilstand og få et sundhedss- og velværeboost. Du kan vælge at bo på et dejligt hotel i Ubud, og bruge dine dage i yogastudiet Yoga Band, der er en af de mest kendte yogastudier på øen.

Du kan også kombinere din yogarejse med oplevelser med en "best of Bali" tur, hvor du både kan dyrke yoga, opleve naturen, stranden, koralrev og luksuriøse strandresorts på samme rejse. 

Drømmer du om ren afslapning tilbyder mange resorts på Bali også yogahold. Så kan du kombinere yoga med afslapning og superfood og komme helt ned i gear.

© Atlantis Rejser

Kom i zen som balineserne

Selvom Danmark er langt fra Balis varme himmelstrøg kan du godt bruge Bali som inspiration til at booste din sundhed herhjemme:

  • Luk øjnene og sæt bølgebrus og svajende palmer på lyd i højtaleren, mens du laver dine yogaøvelser hjemme i stuen. Det giver en indre ro og en dejlig følelse af at være langt væk fra vinteren i Danmark.

  • Husk at få sol i ansigtet, når solen endelig kigger frem i Vinterdanmark. Solen booster b-vitaminen og lidt af samme energi, som findes på Bali.

  • Lav lækre kokosdrikke med enten ren kokosvand eller i din smoothie. Kokosvand er fuld af vitaminer og mineraler og har meget få kalorier, hvilket er grunden til, at den bliver kaldt naturens egen energidrink. 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: