Benpres til 15 ugers træningsøvelser

Hvad gør den godt for: Lår, balder, læg.

Benpres

Hvad skal du bruge: Benpres-maskine.

Sådan gør du: Indstil ryggen på maskinen, så du sidder lænet en smule tilbage. Placer dine fødder i skulderbredde på pladen foran dig, og vend dine fødder en smule udad, i en vinkel på ca. 15-30 grader.

Kør så sædet så langt frem, du kan. Skub nu dig selv bagud i en langsom, glidende bevægelse – undgå at låse i benene, når de er helt strakte. Det tager nemlig presset fra dine lårmuskler, så de ikke bliver trænet nær så godt, og så belaster det dine knæ for meget, for de er ikke bygget til at modstå denne belastning. Bøj herefter benene langsomt igen, til du er tilbage ved startpositionen.

Hold gerne fast om de to håndtag i hver sin side af maskinen, mens du udfører øvelsen – det holder armene beskæftiget og giver dig ro til at koncentrere dig om at bruge benmusklerne.

Tips: Sørg for at skubbe fra med primært hælene, så det er dem, der bærer det meste af vægten. Her er din krop stærkest og kan løfte fleste kilo.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background