Annonce for sport24.dk

Sådan får hele familien de rigtige løbesko

Hvis familien skal komme godt i gang med løbetræningen uden at få skader, er det alfa og omega at finde et par gode løbesko. Læs med her, hvis du vil finde de rigtige sko til både junior og forælder.

MOR OG DATTER MED LØBESKO
© depositphotos.com

Et par rigtig gode løbesko er afgørende for, at du får den optimale løbeoplevelse. Det gælder selvfølgelig både for børn og voksne. Og derfor kan du også sagtens tillade dig at være kræsen i valget af løbesko. Hos SPORT 24 finder du et hav af løbesko i forskellige mærker og farver, så der både er noget for de moderigtige teenagere og de praktisk anlagte forældre. Du kan altså både finde de klassiske modeller fra de førende mærker samt løbesko med den allernyeste teknologi. Det betyder, at du kan tage højde for den individuelle smag og behovet for de mere praktiske nødvendigheder, så løbeskoen er tilpasset dine fødder.

Løbesko til børn

Det kan være udfordrende at skulle købe løbesko til børn. For det første vokser børns fødder hurtigere end voksnes. De kan nemlig vokse mellem 1 til 2 centimeter om året, indtil de fylder 15, og derfor skal man regelmæssigt holde øje med, om skoen passer. For køber man løbeskoen lidt for stor, kommer foden til at svuppe rundt i skoen, og dermed bliver det en ubehagelig oplevelse for barnet. For det andet er der forskel på føddernes facon, så køber man en løbesko med en dårlig pasform, kan barnefodens knogler og muskler ikke udvikle sig ordentligt.

Så hvor skal man starte? Først og fremmest er det vigtigt at finde barnets rigtige skostørrelse ved at måle foden ved hjælp af en lineal, papir og blyant. Når du har fundet skostørrelsen, skal du vurdere, om skoen skal have velcro eller snørebånd. Velcro kan være en fin løsning til barnet, som ikke kan binde snørebånd endnu, men sko med snørebånd er at foretrække, da skoen vil have et bedre greb om foden.

Det kan virke som en gordisk knude at skulle finde løbesko til børn, eftersom der ikke findes lige så mange modeller til børn som til voksne, da fritidssko ofte bliver brugt som alternativ. Heldigvis kan du hos SPORT 24 finde løbesko til både piger og drenge, som både ser godt ud og passer godt på foden.

Løbesko til voksne

Hos voksne er der ikke samme bekymring som hos børnene i forhold til, om skostørrelsen måtte vokse, men der er alligevel andre ting, som du skal tage højde for.

Det kan være vigtigt at være opmærksom på:

  • Støddæmpning
  • Type terræn
  • Pronationsstøtte

Noget af det første, du skal finde ud af, er din løbestil. Har du pronation, kan du ikke løbe med en neutral sko, og har du supination, skal du have en løbesko med god støddæmpning. Til slut er det også vigtigt at have for øje, at du med fordel kan veksle mellem dine løbesko. På den måde mindsker du risikoen for skader, og samtidig inviterer det til, at du varierer din træning, hvis du f.eks. skifter mellem almindelige løbesko og trailsko.