10 tips til vinterløb i al slags vejr

Løbebånd? Hvad er det? Du løber da udenfor, ikk? Vinteren byder på fantastiske løbeoplevelser. Uanset vejr. Med få forberedelser kommer du hurtigt til at glæde dig til dine ugentlige fix – både i regn, sne, blæst og selvfølgelig i frostklar solskin.

Kom i vinterens bedste form!

Løb i sne

  1. I sne må du aktivt trække foden fri af underlaget i stedet for at skubbe fra, som du kan på faste underlag. Det minder meget om at løbe i sand.

  2. Det er en rigtig god idé at have sko på med en grov sål med knopper under hæl og forfod. Du kan også købe små gamacher, som trækkes op over skoene og lukker af for åbningen.

Løb i regn

  1. Varm godt op hjemmefra. På regnvåde veje vil du nemlig få brug for at lave hurtige retningsskift og springe lidt fra side til side for at undgå pytterne. Det kan godt kan være lidt hårdt for senernes vedhæftninger, særligt omkring lysken.

  2. Den rette påklædning gør underværker i regnen. En gennemblødt krop taber nemlig varmen langt hurtigere end en tør krop, ligesom de fleste isolerende mellemlag vil klaske sammen, når de bliver våde. Så find det vandtætte løbetøj frem.

Løb i blæst

  1. Når du løber frontalt ind i en kraftig vind, kan du læne dig en smule ind i den. Gør det helt nede fra anklerne af – og ikke ved hoften – så du hælder hele kroppen et par grader frem, mens den er rank. Har du kraftig medvind i ryggen, så tag små skridt. Kraftpåvirkningen i landingen bliver markant større, hvis du øger skridtlængden, så skru hellere op for kadencen, når farten skal i vejret.

  2. Husk din windbreaker og tights med et vindtæt lag på fronten. Måske får du også brug for hue og vanter – og så er du good to go.

Løb i sol

  1. Er det ikke noget med bare at komme af sted, når vejret viser sig fra sin bedste side? Vær bare lidt opmærksom, hvis du bevæger dig ind i skyggen. Solen kan have fået snedynger til at smelte, så vandet fryser sig til glatte pytter inde i de køligere skyggeområder.

  2. Husk lige solcremen – vintersolen er en skarp fætter. Måske vil du også være glad for et par gode sportssolbriller, eller måske bare en kasket, der kan beskytte dine øjne.

Løb i frost

  1. Gå lidt ned i knæ, så du nedbringer tyngdepunktet, læn kroppen en smule frem, som om du har en elastik om hoften, der trækker dig fremad, og tag korte skridt med fokus på at lande fremme på foden, direkte under hoften – så er risikoen for at du skvatter i det glatte føre mindre.

  2. Tag et vindtæt lag tøj yderst med et varmt mellemlag. Læg fx tøjet på radiatoren mens du varmer op i dit lune hjem – og så er du klar til en løbetur i frosten.