Håndbold

Hvad kræver håndbold?

Takket være de danske håndboldpigers præstationer topper håndbold popularitetsskalaen over vinteridrætterne. Med knap 140.000 aktive spillere fordelt på 1081 klubber er håndbold landets næststørste sport efter fodbold. Spillet blev opfundet i Danmark for mere end 100 år siden. Efter vindelandsholdets succes er unge medlemmer strømmet til, og i dag er der en lille overvægt af kvindelige spillere.

Hvad er det godt for?

Håndbold gavner kredsløb, kondition og samtlige store muskelgrupper. Først og fremmest er det naturligvis skulderregionen og benene der kommer på arbejde. Der opstår en del skader i håndbold, men de fleste af dem er ikke så alvorlige endda. Blandt elitespillerne - specielt de kvindelige - er korsbåndsskader et stort problem. Men hos motionisterne er det mest forstuvede fingre og forvredne ankler, der plager.Nok er håndbold en kontaktsport, men spillet er ikke så fysisk hårdt, som det kan se ud i fjernsynet.

En smule kendskab til spillet er en fordel. Mange motionister, der begynder i en sen alder, er oftest folk, som har spillet håndbold som børn. Men det er ikke noget krav. Det vigtigste er, at du har lysten og synes, det er sjovt at dyrke sport. Og så gør det selvfølgelig ikke noget, hvis du kan gribe en bold. Det sociale aspekt er en stor del af håndboldspillet, og som motionist er tredje halvleg også en vigtig del af det at være håndboldspiller. Med den enorme udbredelse er det muligt at spille håndboldkampe på et hvilket som helst niveau - uanset hvor i landet man bor.