Det vigtigste ved køb af inliner

Her er nogle af de vigtigste ting at se på, når du køber skøjter.

Komfort er altafgørende. Så prøv løs, til du finder den, som passer netop din fod perfekt. Hælen skal sidde helt fast, og tæerne må gerne kunne vippe.

Lange stel - typisk på femhjulere - giver mest fart. Men vigtigst er, at stellet er let og meget solidt.

Hjul handler om størrelse og hårdhed. Valget afhænger igen af din brug og teknik. Generelt gælder jo større hjul, jo mere fart. Og jo mindre de er, jo bedre kontrol og hurtigere manøvrer. Hårde hjul kan være rystende ubehagelige, og bløde hjul slides hurtigt.

Snører eller spænder er ikke afgørende. Men det er en fordel, hvis du kan regulere lukningen mest muligt. Fx ved at spænderne kan finjusteres.

Støtten i støvlen påvirker både din teknik og rulleglæde. I de såkaldte softboots er støtten bygget sammen med inderstøvlen. Mens skalstøvler giver støtte via en hård stiv yderstøvle i plastic. Vigtigst er, at støvlen støtter om anklen.

Lejer er en videnskab. Og der er ingen enkle svar. Lejernes finhedsgrad opgøres i Abec, 1, 3, 5 og 7. Og igen fås der inden for hver grad både gode og mindre gode lejer. Så det bedste råd er: Kend dit behov, og spørg dig godt for.