Annonce

Sådan passer du på huden, når du vasker hænder ofte

Får du tør hud af at vaske hænder? Vi guider til at holde huden sund og smidig uden at gå på kompromis med hygiejnen.

Håndvask er en essentiel del af hverdagen, og selvom det er godt til at holde bakterierne for døren, kan det være hårdt for huden. Vi har samlet en række gode råd til at vaske hænder med omhu, så du bevarer en sund hud og kan opretholde en aktiv livsstil, samtidig med at hænderne er rene.

Håndvask og håndsprit giver tørre hænder

Om det er håndvask eller håndsprit er der ingen tvivl; huden på hænderne er udfordret, når du vasker hænder eller spritter af ofte. Det kan give sprækker i huden eller skabe en ru overflade. Selv om det kan hjælpe at bruge creme, kan det være svært at holde ved lige, når hænderne konstant skal holdes rene.

Sæbefri håndvask beskytter huden

Vidste du, at du kan vaske hænder med sæbefri vask og stadig få rene hænder? Der findes nemlig en naturlig ingrediens, der stammer fra Australien, kaldet tea tree oil, som både er bakteriedræbende og skånsom for hænderne. Med Nova TTOs sæbefri vask, der indeholder tea tree oil samt e-vitamin, får du rene hænder, samtidig med at du beskytter huden. Sæbefri vask betyder, at der ikke er tilsat sulfater, som er det, der normalt får sæbe til at skumme. Sulfat er dog også synderen, der udtørrer huden og giver tørre hænder.

Tjekliste: Hvornår skal du vaske hænder?

Er du i tvivl, om du vasker hænder ofte nok? Vi har samlet de vigtigste huskeregler i hverdagen, så du sikrer en god håndhygiejne.

Du skal som minimum vaske hænder når:

  • Du har været ude og handle
  • Før og efter træning
  • Inden madlavning
  • Før du spiser
  • Efter du har pudset næse, nyst eller hostet - husk at nyse/hoste i ærmet frem for hænderne
  • Kommer hjem (også fra løbeturen)
  • Efter toiletbesøg

Vidste du, at du skal vaske hænderne i minimum 15 sekunder? Og når man lægger tiden, det tager at skylle hænderne fri for sæbe samt tørre dem grundigt oveni, tager en håndvask faktisk 60 sekunder.